Historisk arkiv

Mer til festivaler og formidling av norsk musikk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Pressemelding

Nr.: 93/03
Dato: 08.10.2003
Kontaktperson: Eksp.sjef Kjell Myhren, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80 00

Mer til festivaler og formidling av norsk musikk

I budsjettforslaget for 2004 foreslår departementet å styrke turnéstøtteordningen for orkestrene med 1 mill., støtten til festivaler og festspill med 4,4 mill. og innkjøpsordningen for fonogram med 3 mill. kroner.

Tilskuddet til utenlandsturnéer for orkestrene foreslås økt med 1 mill. kroner. Fra 2004 kan Det Norske Kammerorkester søke om slik støtte i tillegg til Den Norske Opera og symfoniorkestrene i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Kristiansand og Tromsø.

Departementet har prioritert festivaler og festspill. Disse får en økning på i alt 4,4 mill. kroner i 2004. Tilskuddet til musikkfestivaler under Norsk kulturråd foreslås økt med 2 mill. kroner. På neste års budsjett er det også foreslått en økning på 1 mill. kroner til Per Gynt Stemnet på Vinstra og 1 mill. kroner til Olavsfestdagene i Trondheim, samt et tilskudd til Valdres sommersymfoni på 0,4 mill. kroner.

Departementet vil sikre innkjøp av en større del av viktige produksjoner med norske musikere og norskkomponert musikk. Innkjøpsordningen for fonogram under Norsk kulturråd foreslås økt med 3 mill. kroner. Dette er en økning på 46 prosent i forhold til 2003.