Historisk arkiv

Fem nye statsstipendiater

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Pressemelding

Nr.: 92/03
Dato: 08.10.2003
Kontaktperson: Eksp.sjef Kjell Myhren, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80 00

Fem nye statsstipendiater

Departementet foreslår fem nye statsstipendiater for 2004. Disse er Per Arne Dahl, Tormod Haugen, Marianne Heske, Nina Karin Monsen og Thorvald Steen.

  • Prest, forfatter og skribent Per Arne Dahl (60 prosent stipend) bidrar i sitt allsidige virke til å sprenge grenser når det gjelder kommunikasjon mellom kirke og folk.
  • Barnebokforfatter og oversetter Tormod Haugen er en fanebærer for fornyende norsk barnelitteratur og en av landets mest internasjonalt kjente forfattere.
  • Billedkunstneren Marianne Heske har med sine banebrytende bilder, installasjoner og prosjekter på tvers av teknikker og begreper skapt oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt.
  • Nina Karin Monsen (50 prosent stipend) er som forsker og filosof aktiv i den offentlige debatten innenfor et bredt spekter av temaer der livssyn, etikk, kjønnsroller og menneskerettigheter står sentralt. Hun er faglitterær og skjønnlitterær forfatter.
  • Forfatter og håndverker Thorvald Steen er internasjonalt anerkjent som forfatter, og har gitt viktige bidrag til kulturutveksling og arbeidet for menneskerettigheter og ytringsfrihet.

Stipendet løper til stipendiaten oppnår pensjonsalder, for tiden 67 år. Nye stipendiater innplasseres i ltr. 37 (p.t. 276 100 kroner).