Historisk arkiv

Nasjonalbiblioteket styrkes med 10,5 mill. kroner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Pressemelding

Nr.: 87/03
Dato: 08.10.2003
Kontaktperson: Eksp.sjef Kjell Myhren, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80 00

Nasjonalbiblioteket styrkes med 10,5 mill. kroner

Bevilgningen til Nasjonalbiblioteket er foreslått styrket med 10,5 mill. kroner. Dette skal dekke kostnader som følge av bygge- og rehabiliteringsarbeider ved avdelingene i Oslo og Rana. Samlet tildeling til Nasjonalbiblioteket i 2004 blir 186 mill. kroner.

Økningen skal i første rekke dekke kostnader til flytting, inventar og driftsutgifter direkte tilknyttet rehabiliterings- og ombyggingsarbeidet i Oslo. Publikumsfunksjonene ved Osloavdelingen ivaretas midlertidig gjennom alternative løsninger i tråd med departementets forutsetninger.

Eiendommen Nasjonalbiblioteket i Oslo er solgt til Entra Eiendom AS. Arbeidet med bygging av nytt magasin og rehabilitering av eksisterende bygning er startet. I rammeavtalen med Entra Eiendom er det avtalt at departementet har opsjon på leie av arealer. Planen er at det nye magasinet skal tas i bruk sommeren 2004.

Planene innebærer også at institusjoner med beslektede oppgaver kan samlokaliseres med Nasjonalbiblioteket. Dette gjelder bl.a. Musikkinformasjonssenteret. Det tas sikte på at ombyggings- og rehabiliteringsprosjektet kan ferdigstilles i 2005.

- Nasjonalbiblioteket er den viktigste drivkraften i norsk bibliotekvesen, og videre utbygging vil ha førsteprioritet. Dette innebærer at andre viktige oppgaver på bibliotekfeltet i stor grad må vente, sier statsråd Valgerd Svarstad Haugland.