Historisk arkiv

Krafttak for lesbiske og homofile

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Regjeringen vil styrke innsatsen for å sikre lesbiske og homofiles rettigheter, støtte homofile og lesbiske i å leve åpent og aktivt motarbeide diskriminering. Arbeidet foreslås styrket med seks millioner kroner.

Pressemelding

Nr.: 06065D Homofile og lesbiske
Dato: 06.10.06

Budsjett 2007- BLD:

Krafttak for lesbiske og homofile

Regjeringen vil styrke innsatsen for å sikre lesbiske og homofiles rettigheter, støtte homofile og lesbiske i å leve åpent og aktivt motarbeide diskriminering. Arbeidet foreslås styrket med seks millioner kroner. Midlene foreslås brukt på følgende måte:

  • Øke driftsstøtten til Blikk, landets eneste publikasjon for lesbiske og homofile som gjennom abonnement og landsdekkende løssalg når målgruppen over hele landet, fra 1,3 til 2 millioner kroner.
  • Sette i gang forskning om homofiles og lesbiskes levekår (økes fra 1,3 millioner kroner til 2,8 millioner kroner).
  • Arrangere milepælskonferanse for å oppsummere status i arbeidet for homofiles og lesbiskes rettigheter, utvikle tiltaksplan for det videre arbeidet og følge opp tiltak i St.meld. nr. 25 (2000-2001) Levekår og livskvalitet for lesbiske og homofile i Noreg (2,5 millioner kroner).
  • Gi økt tilskudd til organisasjoner, tiltak og prosjekter med sikte på å bedre homofiles og lesbiskes levekår (økes fra 900 000 kroner til 2,2 millioner kroner).
  • Arbeidet med å utrede felles ekteskapslov for homofile og heterofile par er igangsatt.
  • Opprettholde driftsstøtten til Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring på samme høye nivå som i 2006 (2,9 millioner kroner).

Regjeringen vil prioritere innsatsen knyttet til homofile i idretten, homofil ungdom utenfor de store byene, homofile i innvandrermiljø og såkalt hatkriminalitet (jf. JD, som har avsatt 750 000 kroner til et prosjektarbeid mot hatkriminalitet overfor bla. lesbiske og homofile).