Kaleanddar

09.08.2020

 • Statsministeren til Nordland og Troms og Finnmark

  Erna Solberg| Statsministerens kontor

  Báiki: Nordland og Troms og Finnmark

  Fra fredag 7. august til søndag 9. august er statsminister Erna Solberg på besøk i Nordland og Troms og Finnmark.

  Fredag 7.august

  Kl. 1145 Statsministeren legger ned grunnsteinen for STIMs nye hovedkontor og bakteriofagfabrikk på Storeidøya.

  Kl. 1330 Statsministeren deltar på rundebordsmøte om Bakteriofager – et nytt våpen i kampen mot antibiotikaresistens, i regi av STIM AS. Møtet foregår om bord på hurtigbåten Bard Explorer på vei fra Storeidøya til Bø i Vesterålen.

  Kl. 1540 Statsministeren besøker kjøpesenteret Vinjegården i Bø i Vesterålen. Der inviterer hun til kaffeprat. Se regjeringen.no/kaffemedErna Adresse: Bøveien 508

  Kl. 1715 Statsministeren besøker programvareselskapet Framsikt. Tema er gründerskap og jobbskaping. Adresse: Sikanveien 1, 8469 Bø i Vesterålen

  Kl. 1930 Statsministeren deltar på en middag i Bøhallen med deltagere fra blant annet lokalt næringsliv.

  Lørdag 8.august
  Kl. 1000 Statsministeren besøker Friluftsgalleriet og Mannen Fra Havet ved Museet i Bø. Tema: Reiseliv og turisme.

  Kl. 1100 Statsministeren besøker Ottar Bergersen & Sønner i Kobbvågen Knuseverk i Bø. Tema: Jobbskaping og lokalt næringsliv. Adresse: Regine Nordmanns vei 94.

  Kl. 1300 Statsministeren besøker Sortland storsenter. Der inviterer hun til kaffeprat. Se regjeringen.no/kaffemedErna

  Kl. 1630 Statsministeren åpner det nyetablerte selskapet Fri Energi AS i Harstad. Selskapet er et samarbeid mellom seks lokale kraftselskap og Arctic Race. Stad: Hurtigrutekaia i Harstad.

  I forkant av møtet deltar Solberg på et orienteringsmøte med de relevante aktørene.

  Kl. 1900 Statsministeren deltar på en middag med lokalt næringsliv i regionen.

  Søndag 9. august

  Kl. 1045 Statsministeren besøker Evenes flystasjon for å se status i utbyggingen av både den nye basen for nye overvåkningsfly (MPA med P-8 Poseidon) og for den fremskutte basen for nye kampfly (QRA for NATO med F-35). Representanter fra Forsvarsdepartementet, 133 Luftving og Forsvarsbygg er også tilstede.

  Kl. 1215 Statsministeren besøker Ramsund Orlogsstasjon der Sjøforsvaret og Forsvarets spesialstyrker holder til.

  Pressekontakt for statsministeren er statssekretær Peder Weidemann Egseth, telefon 90 70 66 96, e-post [email protected] og kommunikasjonsrådgiver Eirin Larsen, telefon 90 97 32 66, e-post [email protected].

  Presse som ønsker å følge besøkene til Forsvarets anlegg på Evenes og i Ramsund må kontakte Forsvarsdepartementet for akkreditering innen 5. august. Kontaktperson er kommunikasjonsrådgiver Lars Gjemble, telefon 909 73 891, e-post [email protected]. Pga. koronasituasjonen er det begrenset med passer, og media vil ikke media kunne være med på alle aktiviteter. Det vil også være enkelte restriksjoner for filming inne på militært område, som det vil bli orientert om på stedet. Alle påmeldte må ha pressekort og gyldig ID som førerkort/bankkort for å komme inn på militært område.

Čájet eanet dáhpáhusaid