Historisk arkiv

Fjerde møte i Nasjonalt omdømmeforum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Rapportering tilbake til forumets medlemmer stod på dagsordenen da utenriksminister Jonas Gahr Støre åpnet det fjerde Nasjonale omdømmeforumet 8. februar.

Rapportering tilbake til forumets medlemmer stod på dagsordenen da utenriksminister Jonas Gahr Støre åpnet det fjerde Nasjonale omdømmeforumet 8. februar. 

I forrige omdømmeforum ble det besluttet at UD skulle velge to pilotland for omdømmearbeidet.  I samarbeid med Innovasjon Norge (IN) ble Polen og Storbritannia valgt.  I årets møte med omdømmeforumets medlemmer redegjorde pilotene for erfaringene hittil i pilotprosjektet. 

På sikt vil andre norske aktører ha glede av resultatet av pilotprosjektet gjennom et bedre koordinert virkemiddelapparat i utlandet.  

UDs rolle i omdømmearbeidet er å bidra til en felles retning. Tidligere møter i omdømmeforumet har lagt fundamentet for en omdømmestrategi. Basert på forumets konklusjoner våren 2008, er UD nå godt i gang med den operasjonelle fasen. Departementet arbeider med bevisstgjøring og forankring, både i UD og i IN. UD er også i ferd med å lansere verktøy for strategisk kommunikasjon. 

- Kortene har blitt utdelt, men hvordan kan vi bli bedre spillere, spurte utenriksministeren under forumet. 

Utenriksministeren konkluderte i samråd med forumets medlemmer at omdømmeforumet har oppfylt mandatet sitt. 

Forumets medlemmer var enige om at man er avhengig av god samhandling mellom norske aktører for å nå Norges omdømmemål. Utenriksministeren ønsket at UD på sikt kan forvalte et nettverk som kan fange opp norske aktørers behov, interesser og fagkompetanse på dette feltet.