Historisk arkiv

Holmås på besøk i Somalia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utviklingsminister Heikki Holmås møtte torsdag president Hassan Sheikh Mohamud i Somalias hovedstad Mogadishu. Fredag møter han norsk-somaliske studenter i Oslo for å dele sine inntrykk med dem.

Utviklingsminister Heikki Holmås møtte i dag president Hassan Sheikh Mohamud i Somalias hovedstad Mogadishu. I morgen møter han norsk-somaliske studenter i Oslo for å dele sine inntrykk med dem.

– Somalia har i høst tatt viktige skritt mot politisk stabilisering og fred. Det er høye forventninger til de nye myndighetene, men også store utfordringer. Nå er det viktig å slå fast hvordan Norge og det internasjonale samfunnet kan støtte opp om de gode kreftene slik at den positive utviklingen i Somalia fortsetter, sier utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås.

Han besøkte i torsdag Somalia. I tillegg til presidenten møtte Holmås parlamentsformann Mohamed Osman Jawari. Han har nær tilknytning til Norge og Trondheim hvor han har bodd i en årrekke.

Utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås møtte Somalias president Hassan Sheikh Mohamud i hovedstaden Mogadishu, torsdag 20. desember. (Svein Bæra, Utenriksdepartementet.)

Holmås hadde også samtaler med FNs spesialrepresentant til Somalia Augustine Mahiga og ledelsen for fredsstyrken fra Den afrikanske union.

– Det vil ta lang tid å bygge opp et myndighetsapparat i Somalia som kan ta vare på sine egne innbyggere. Det internasjonale samfunnet må støtte opp på en samkjørt måte. De nye myndighetene må i økende grad ta ledelsen i samarbeidet. De ønsker at Norge skal ha en fortsatt aktiv rolle, sier Holmås.

Se og last ned bilder fra besøket her til fri bruk for presse.

Det er rundt 25.000 personer av somalisk opprinnelse i Norge. Holmås kommer hjem fra Somalia fredag morgen, og vil møte norsk-somaliske studenter for å dele ferske inntrykk med dem. Pressen er velkommen til å delta på møtet.

Når: Fredag 21. desember, kl. 12.
Sted: Utviklingsministerens kontor, Utenriksdepartementet.

Pressekontakt: Pressevakten for utviklingssaker, telefon 913 95 000.