Historisk arkiv

Sammen for bedre omsorgstjenester

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsdepartementet har i samarbeid med KS, Norges sykepleierforbund, Fagforbundet, FO, Kirkens Bymisjon og Pensjonistforbundet utviklet åtte prinsipper for gode omsorgstjenester.

- Jeg er glad for at vi i fellesskap har kommet fram til noen overordnede verdier som skal bidra til omsorgstjenester av god kvalitet. Gode omsorgstjenester må skapes hver dag og i hvert møte mellom den enkelte bruker og ansatt, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, og fortsetter:

- Vi vil ha en omsorgstjeneste som legger til rette for de gode dagene og de gylne øyeblikkene.

- La meg samtidig minne om at det ikke hjelper å bygge fine omsorgsboliger hvis vi ikke kan tilby noe mer. Derfor må vi ha på plass alle elementene. Jeg liker å kalle det de tre K ene; - kapasitet, kompetanse og kvalitet. Og som en nettopp sa til meg; - vi kan legge til flere, kos, kultur, kreativitet. Vi ønsker alle at de som bruker omsorgstjenestene skal få et godt og verdig liv.

Lanseringen av prinsipper for gode omsorgstjenester på Vålerenga bo- og servicesenter

Fra lanseringen på Vålerenga bo- og servicesenter. Fra venstre: forbundsleder Jan Davidsen (Fagforbundet), avdelingsdirektør Anne Marie Johansen, Kirkens Bymisjon, leder Ellen Galaasen(FO), forbundsleder Borge Rørvik (Pensjonistforbundet), helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, forbundsleder Eli Gunhild By (Norges sykepleierforbund), og administrerende direktør Sigrun Vågeng (KS). (Helse- og omsorgsdepartementet)

Jeg håper at disse prinsippene kan stimulere til lokalt kvalitetsarbeid til beste for den enkelte bruker, og fungere som inspirasjon til refleksjon og kulturbygging i omsorgstjenestene, sier Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Helse- og omsorgsministeren understreket samtidig at regjeringen vil fortsette satsingen på eldreomsorgen.

- Regjeringen er godt på vei med å oppfylle måltallet om 12.000 nye omsorgsplasser, og vi har fått på plass nesten 22.000 nye årsverk innen omsorgstjenesten. Mer enn 80 prosent av disse har helsefaglig bakgrunn. Vi gir tilskudd til bygging av flere omsorgsplasser og vi opplever økt søknadstilgang fra kommunene. Det er positivt.

Prinsippene vil også inngå i den varslede Storingsmeldingen om kvalitet og pasientsikkerhet. Videre er partene enige om at prinsippene skal spres til egne medlemmer og i egnede fora.

Les prinsipper for gode omsorgstjeneste (pdf)

Les fakta om tilskudd til heldøgns omsorgsboliger og Omsorgsplan 2015

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter