Historisk arkiv

Stopp. Tenk. Klikk.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

- Det er enkelt å kutte kostnader ved å se bort fra informasjonssikkerhet, men da skyter vi oss selv i foten. Informasjonssikkerhet handler nettopp om å ta vare på verdiene i virksomheten. Dette sa fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud under åpningen av Sikkerhetskonferansen på Håndverkeren i Oslo.

I dag går startskuddet for den nasjonale sikkerhetsmåneden, en nasjonal dugnad for informasjonssikkerhet, i Norge. Norge er et av seks land som deltar i den internasjonale sikkerhetsmåneden. Hovedtemaet for årets kampanje er noe så enkelt, og så vanskelig, som: Stopp. Tenk. Klikk. 

- Større bevissthet omkring behovet for god informasjonssikkerhet er målet med kampanjen. Nå skal sikkerhetskompetansen i offentlige virksomheter og bedrifter opp, sier Aasrud. Siden 2008 er det gjennomført få forbedringer i informasjonssikkerheten i statlige virksomheter, i følge Statistisk sentralbyrå. Mørketallsundersøkelsen viser også at utfordringene er store også i privat sektor.   

Stor interesse
Mange virksomheter har meldt seg på dugnaden. I løpet av oktober går 50 ulike sikkerhetsarrangementer av stabelen rundt omkring i landet, i tillegg til at mange bedrifter og etater gjennomfører egne opplegg. Over 100 virksomheter har bestilt NorSis sikkerhetspakke.

- Dette er veldig bra. Stor interesse for temaet er et stort og viktig skritt på veien mot bedre sikkerhet. En god sikkerhetskultur må finnes i alle ledd, og det er lederne som må ta ansvar for å skape en god kultur for sikkerhet på arbeidsplassen. Bare på den måten kan vi møte utfordringene på en god måte, sier Aasrud.

Statsråd Aasruds tale ved åpningen av Nasjonal sikkerhetsmåned 2012