Historisk arkiv

Selfangsten i 2009

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Fiskeri- og kystdepartementet har den 4. mars 2009 fastsatt forskrift om regulering av fangst av sel i Vesterisen og Østisen i 2009. Fiskeri- og kystdepartementet har videre fastsatt retningslinjer for tildeling av tilskudd til fartøy som deltar i norsk selfangst i 2009.

Fiskeri- og kystdepartementet har besluttet å disponere inntil 13 mill kr som driftstilskudd til fartøy i norsk selfangst i 2009. Dette er en økning på 5,8 mill. kr i forhold til i fjor.

Tilskuddsopplegget skal også i 2009 bestå av en fast og en variabel del, der den faste delen skal sikre en viss minsteinntekt og den variable delen skal oppfordre til fangst av flest mulig sel.

Innsats må prioriteres på områder der det er utsikter til en positiv utvikling når det gjelder lønnsomhet og næringsutvikling. Fartøystøtten for 2009 vil derfor gå til fangst av grønlandssel i Vesterisen.

Fiskeri- og kystdepartementet ønsker å videreutvikle samarbeidet om fangst av grønlandssel i Østisen i samarbeid med russiske fangstkollektiv. Det er for 2009 besluttet å stille til disposisjon inntil 6 mill. kr til opplæring av russiske fangstfolk og for tilrettelegging for mottak av sel ved Kvitsjøen.