Historisk arkiv

Forsvarets innsats i oljevernaksjonen ”MV Full City”

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

- Jeg vil rose alle som har bidratt i arbeidet etter at ”MV Full City” grunnstøtte utenfor Langesund. Aksjonsledelsen og de interkommunale beredskapsfolkene jobber nå sammen for å fortløpende vurdere ressursbehovet i tiden framover, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

-Jeg vil rose alle som har bidratt i arbeidet etter at ”MV Full City” grunnstøtte utenfor Langesund. Aksjonsledelsen og de interkommunale beredskapsfolkene jobber nå sammen for å fortløpende vurdere ressursbehovet i tiden framover, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen. 

På land skal heimevernstyrkene fra HV03 fortsette sitt oppryddningsarbeid etter grunnstøtingen til "MV Full City" til og med torsdag. Innsatsen til HV styrkene skal konsentreres om Stråholmen. Området på og rundet Stråholmen er et meget viktig område for trekkfuglene, og dette området bør være fritt for olje før trekkfuglene kommer for mellomlanding i løpet av august og september.

- Kystvakten og Sjøheimevernets fartøy og mannskaper er i dag en viktig ressurs i aksjonen, og deres deltagelse vil være tilgjengelig inntil videre, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

- I denne aksjonen har Heimevernet lagt ned 2.000 dagsverk og det er en uvurderlig innsats, avslutter fiskeri- og kystminisiteren.
 
Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen har i morgen, tirsdag, innkalt kystdirektøren for å få en oppdatering om det videre ressursbehovet. Fiskeri- og kystministeren og forsvarsministeren vil sammen følge aksjonen og behovet for ressurser fremover.