Historisk arkiv

Elever ga gode råd om ungdomsskolen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen hadde i dag besøk av 16 elever fra ulike fylker som ga henne innspill til hvordan hun kan gjøre ungdomsskolen bedre. - Elevene brukte sine erfaringer og jeg fikk gode innspill om hva som er utfordringene i ungdomsskolen, sier Halvorsen.

Vanligvis når en statsråd bestemmer seg for å utarbeide en melding til Stortinget, så blir det satt ned et utvalg. Utvalget leverer forslag basert på det arbeidet de har gjort. 

- Denne meldingen skal ta utgangspunkt i tilbakemeldinger fra de som er mest berørt, og jeg er veldig glad for de tilbakemeldingene jeg har fått, sier Halvorsen. Hun planlegger flere møter med ungdomsskoleelever.

I dag var det elever fra Løken ungdomsskole og Grøtvedt skole i Askim, Kjøsterud ungdomsskole i Drammen, Hvaler ungdomsskole, Nittedal ungdomsskole, Ski ungdomsskole, Gol ungdomsskole, Svelvik ungdomsskole og Mellomhagen ungdomsskole i Larvik.

Mange av innspillene var elevene enige om, noe statråden også poengterte.

- Jeg fikk et godt bilde på hva som kan gjøres annerledes eller bedre.
Av de forslagene hun fikk nevnte hun avslutningsvis ønsket om mer praktiske fag i ungdomsskolen og mer varierte undervisningsopplegg. Elevene var opptatt av sammenhengen mellom mat og læring, mens nynorsk ville de fjerne - eller i hvertfall få gjort noe med undervisningen.  

På spørsmål om hva elevene selv syntes om møtet svarte flere at de mente det var bra, at de visste at mye av det de sa var kjent fra før, men at de likevel satte pris på at de fikk si det direkte i møte med Kristin Halvorsen.

Se flere av innspillene i Cover it live-sendingen: