Historisk arkiv

SIU endrer navn og får nye vedtekter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Senter for internasjonalisering av høgre utdanning har endret navn til Senter for internasjonalisering av utdanning. Kunnskapsdepartementet har også fastsatt nye vedtekter. Senterets kortnavn skal fortsatt være SIU.

 

Senter for internasjonalisering av høgre utdanning har endret navn til Senter for internasjonalisering av utdanning. Kunnskapsdepartementet har også fastsatt nye  vedtekter. Senterets kortnavn skal fortsatt være SIU.

SIU har vært et forvaltningsorgan under Kunnskapsdepartementet fra 1. januar 2004. I 2010 ble SIU evaluert, og fastsettelse av nye vedtekter er en oppfølging av evalueringen. Departementet har nå gjort vedtektene for SIU mer overordnete for å gi fleksibilitet til SIU når oppgavene skal beskrives.   

Blant de viktigste endringsforslagene i vedtektene er:

1.Endring av SIUs navn til Senter for internasjonalisering av utdanning fordi SIU fikk økt ansvar på grunnopplæringens nivå fra 2010.

2. Implementering av ny styreordning for SIU.

3. Avvikling av SIUs ansvar for å profilere Norge som forskningsland. Departementet legger til grunn at Forskningsrådet har denne rollen.  Departementet forventer et nært samarbeid og god samordning mellom SIU og Forskningsrådet i profileringsarbeidet.

4.Økt vektlegging av at SIU skal ha nært samarbeid med andre aktører og forankre sitt arbeid hos sine samarbeidspartnere.