Historisk arkiv

Verdal, Vaksdal og Nordre Aker fikk kvalitetspriser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Verdal kommune, Bydel Nordre Aker og Vaksdal kommune driver kvalitetsarbeid som andre kommuner kan lære av. Derfor ble de tre kommunene i dag belønnet med hver sin pris for fremragende kvalitetsarbeid på den store kvalitetskonferansen i Oslo.

- Andre kommuner kan lære av Verdal, bydel Nordre Aker og Vaksdal kommune sitt arbeid med å bedre kvalitet på tjenestene, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa.

- Høy kvalitet på tjenestene er viktig for innbyggerne, for tilliten i samfunnet og for å være en attraktiv kommune der folk ønsker å bo. Det er også viktig for rekrutteringen til kommunesektoren, sier statsråden.

Kvalitetskommuneprogrammet har vært en av hovedsatsingene til regjeringen på kvalitet og fornying i kommunal sektor. 138 kommuner er med i programmet som er et samarbeid mellom staten, KS og arbeidstakerorganisasjonene.

- Det gjøres et omfattende og kontinuerlig fornyings- og utviklingsarbeid i kommunene for å forbedre de kommunale tjenestene. På kvalitetskonferansen i Oslo fikk nærmere 800 deltakere se kommunene presentere sine prosjekter og utveksle erfaringer. 

Verdal kommune vant prisen i kategorien ”oppvekst” med prosjektet ”Helhetlige oppvekstplaner”. Verdal får prisen for å ha satt i gang et prosjekt som har grepet tak i utfordringer av lokal og nasjonal betydning. Fokuset for arbeidet har vært barn som har stått i fare for å utvikle senere problematferd og et større hjelpebehov.

Bydel Nordre Aker får prisen i kategorien ”pleie og omsorg” for å ha på en forbilledlig måte grepet fatt i kjernen i Kvalitetskommuneprogrammet – den brukeropplevde kvaliteten i møtet mellom bruker og tjenesteyter.

Vaksdal kommune vant prisen i kategorien ”nærværsarbeid og resultat på sykefravær” med prosjektet ”Innsats sjukefråvær”. Vaksdal får prisen for å ha satt i gang et entusiasmedrevet prosjekt med mange ulike tiltak.

51 av 138 kommuner i Kvalitetskommuneprogrammet har søkt om pris for fremragende kvalitetsarbeid i kategoriene oppvekst, pleie og omsorg og sykefraværsreduksjon. Juryen har bestått av Eli Johanne Lundemo (KRD), Liv Else Kalhovd (Fagforbundet og hovedtillitsvalgt Mandal kommune), Aud Gaundal (varaordfører Steinkjer kommune) og Kari Andreassen (rådmann Grue Kommune).

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.

Verdal
Ordfører Bjørn Iversen t.v., virksomhetsleder Lars Einar Karlsen, tillitsvalgt Lise Heggdal og PP-rådgiver Sigrid Ness har nettopp mottatt kvalitetsprisen av statsråd Magnhild Meltveit Kleppa. (Foto: Eli Kristine Korsmo).

Nordre Aker
Politiker Ivar Christiansen fra Bydel Nordre Aker mottar kvalitetsprisen. Den ble delt ut av statsråd Magnhild Meltveit Kleppa. (Foto: Eli Kristine Korsmo)


Vaksdal mottar kvalitetsprisen av statsråd Magnhild Meltveit Kleppa. Fra venstre: varaordfører Arne Normann, tillitsvalgt Bente T. Hesjedal og prosjektleder Bjørg Djukastein. (Foto: Eli Kristine Korsmo)