Historisk arkiv

Inn på tunet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

I løpet av 2011 skal det utarbeides en nasjonal strategi for Inn på tunet. En rekke departement er involvert i arbeidet.

Landbruks- og matdepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet har sammen tatt initiativ til å utarbeide en nasjonal strategi for Inn på tunet.  Arbeidet er godt i gang og forventes ferdig i desember 2011. Det er bred oppslutning om arbeidet hos de andre fagdepartementene.

I forbindelse med arbeidet er det satt ned en tverrdepartemental referansegruppe som består av følgende departement: Justisdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Arbeidsdepartementet, Kunnskapsdepartementet, Kommunal - og regionaldepartementet og Landbruk - og matdepartementet.  Gruppen hadde  fredag 1. april sitt andre møte.

Status i prosessen er at det nå er gjennomført kartlegging i alle de involverte departement og hos fylkesmennene. Bakgrunnen for dette er å se på status og utfordringer for videre utvikling av Inn på tunet. Våren 2011 vil det bli laget en statusbeskrivelse for utvikling av Inn på tunet. Det legges opp til en bred prosess og det planlegges derfor en workshop med strategiutforming som tema høsten 2011. Det ble også arrangert en workshop ved oppstart av strategiarbeidet høsten 2010.  

Det er Landbruks- og matdepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet sammen med NILF (norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning)  som har gjennomført kartleggingene

Næringen har de siste årene fått et løft gjennom opprettelse av faglig møtearena for Inn på tunet i 2005, utarbeidelse av handlingsplan i 2007 og lansering av Inn på tunet - løftet i 2010.