Historisk arkiv

Konferanse: Transportforskning 2012

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet inviterer til konferanse 3. september 2012 på Felix konferansesenter i Oslo. Målet er å belyse hvordan forskning kan bidra til å løse de utfordringene som kommer innen samferdselssektoren, og å vise resultater fra norske forskningsprosjekter.

  

Samferdselsdepartementet, Norges forskningsråd, Jernbaneverket, Statens vegvesen og Transnova inviterer til konferanse mandag 3. september 2012, kl. 09.00-16.00 på Felix konferansesenter på Aker brygge i Oslo.

Målet med konferansen er å belyse hvilken kunnskap vi trenger i framtiden, hvordan forskning kan bidra til å løse de utfordringene som kommer samt vise resultater fra norske forskningsprosjekter.

  • Hvilken kunnskap trenger vi for å møte urbaniserings- og mobilitetsutfordringene?
  • På hvilken måte er samferdselssektoren viktig for utviklingen av et konkurransedyktig og effektivt næringsliv i hele landet?
  • Hvordan kan vi sikre tilgangen på samferdselsspesifikk kompetanse som kan møte framtidig behov for arbeidskraft i sektoren?
  • Står den norske FoU-innsatsen i rimelig forhold til nærings- og samfunnsutfordringene på transportsiden?

Samferdselsminister Marit Arnstad og vegdirektør Terje Moe Gustavsen er blant deltagerne som vil diskutere disse spørsmålene i den innledende sesjonen.

De parallelle sesjonene vil presentere resultater fra norske forskningsprosjekter. I avslutningssesjonen vil vi få et blikk inn i framtiden og hva vi kan forvente oss innen utvikling av kjøretøy, teknologi og infrastruktur.

Påmelding til konferansen innen 24.8.2012

Mer informasjon hos Forskningsrådet

Program (pdf)

 

Mer om transport- og kommunikasjonsforskning på vår temaside

Samferdselsdepartementets forskningsstrategi