Historisk arkiv

Dyp sorg over fire drepte i Afghanistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

– Det er med dyp sorg jeg har mottatt meldingen om at vi har mistet fire soldater i tjeneste i Afghanistan. Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de pårørende, som i dag har lidt et uerstattelig tap. Mine tanker går også til de dreptes kolleger og kamerater, sier statsminister Jens Stoltenberg.

De fire soldatene var ute på oppdrag da de kjørte på en veibombe i Faryab-provinsen i Nord-Afghanistan like før klokken 15, norsk tid, søndag. Soldatene var del av det norske stabiliseringslaget i Meymaneh. Dette er det høyeste antallet soldater Norge har mistet i samme hendelse i Afghanistan.

– I dag ble Norge rammet hardt. Tapet gjør dypt inntrykk på oss alle. Dette er tungt, og det minner oss om risikoen vi står i. Vi gjør alt som står i vår makt for soldatens sikkerhet, men vi kan aldri gardere oss helt mot slike tap. Hendelsen i dag er en forferdelig påminnelse om dette, sier forsvarsminister Grete Faremo.

Se Nett-TV fra pressekonferansen med statsministeren, forsvarsministeren og forsvarssjefen 28. juni kl. 10.00.


1. juli: Statsminister Jens Stoltenberg og forsvarsminister Grete Faremo var til stede ved båremottaket på Gardermoen militære flyplass, når bårene med de fire falne soldatene kom fra Afghanistan til Norge. Foto: Forsvarets mediesenter/Taral Jansen.