Historisk arkiv

Utenriksminister Støre om situasjonen i Kenya

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Vi er fra norsk side bekymret for situasjon i Kenya etter valget i forrige uke. Kenya har over mange år vært et demokrati i positiv utvikling. Det er derfor overraskende og uheldig at det nå reises alvorlig tvil om de annonserte resultatene. Påståtte uregelmessigheter må derfor undersøkes grundig og på en åpen måte, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Vi er fra norsk side bekymret for situasjon i Kenya etter valget i forrige uke, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.
 
- Kenya har over mange år vært et demokrati i positiv utvikling. Det er derfor overraskende og uheldig at det nå reises alvorlig tvil om de annonserte resultatene. Påståtte uregelmessigheter må derfor undersøkes grundig og på en åpen måte, sier utenriksministeren.
 
- Vi maner til ro. Det finnes ikke voldelige løsninger på den situasjonen som har oppstått rundt kunngjøringen av resultatet av presidentvalget og vi oppfordrer det kenyanske folket til å finne fredelige løsninger på  den svært spente situasjonen , sier Støre.

- Det er postitivt at så mange kenyanske velgere brukte sin stemmerett ved valget 27. desember 2007. Selve valgdagen foregikk på en fredelig og demokratisk måte.  Det er derfor uheldig at man har kommet til dagens situasjon, sier utenriksminister Støre.
 
- Norge holder tett kontakt med det øvrige internasjonale samfunn og følger situasjonen nøye, sier utenriksminster Jonas Gahr Støre.

Les pressemeldingen som Norge har sendt ut sammen med EU, Canada og Sveits.