Historisk arkiv

Norge fordømmer drap på FN-ansatte i Afghanistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Den norske regjeringen fordømmer på det sterkeste dagens angrep mot FNs kontor i Mazar-e-Sharif i Afghanistan der også en norsk FN-ansatt ble drept, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Dagens angrep mot FN er et slag ikke bare mot FN og det internasjonale samfunnets innsats, men også et angrep på den afghanske befolkningens fremtid, sier forsvarsminister Grete Faremo.

Forsvaret bekrefter at det var oberstløytnant Siri Skare (53) som ble drept i angrepet mot FN-kontoret i Mazar-e-Sharif. - Våre tanker og medfølelse går til de pårørende og etterlatte, sier forsvarsminister Grete Faremo.

FN og internasjonale hjelpearbeidere er i økende grad utsatt for direkte angrep, og de siste årene har det blitt stadig vanskeligere for det humanitære hjelpearbeidet. Afghanske myndigheter skal fremover ta over stadig mer av styre og utvikling i landet, og vil fortsatt ha stort behov for internasjonal utviklingsbistand.

- FN er i Afghanistan for å hjelpe til med gjenoppbyggingen av landet. Det er fullstendig meningsløst at FN-ansatte skal bli drept under utførelse av sitt humanitære oppdrag. Dette er et fryktelig angrep på grunnleggende humanitære og medmenneskelige prinsipper, sier utenriksminister Støre.

- Det er viktig at det internasjonale samfunn nå står sammen med vår afghanske partner mot de destruktive kreftene som står bak dagens angrep, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.