Historisk arkiv

Forord

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Forord

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet tok høsten 1997 kontakt med Sosial- og helsedepartementet med sikte på å etablere et fellesprosjekt knyttet til bruk av revisorattestasjoner i tilskuddsforvaltning. I tillegg til de to ”tilskuddsforvaltningsdepartementene” sa også Finansdepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet seg interesserte i å delta. For å sikre spisskompetanse og nærhet til prosjektets problemstillinger ble også representanter fra Norges Statsautoriserte Revisorers Forening og Norges Kommunerevisorforbund invitert til å delta. Riksrevisjonen ble invitert til å delta som observatør i prosjektet. På denne bakgrunn ble det bestemt å nedsette en arbeidsgruppe med ovennevnte sammensetning.

Den generelle bakgrunnen for prosjektet er å finne i de krav til tilskuddsforvaltning som er nedfelt i det nye økonomiregelverket for staten. En grunn til å rette særskilt fokus på bruk av revisorattestasjoner knyttet til tilskuddsordninger, lå i en erkjennelse av at det er behov for å høyne bevisstheten og kunnskapen om dette tema både i departementer og underliggende virksomheter som forvalter tilskuddsordninger.

Rapporten har to formål. For det første å gi en innføring i sentrale problemstillinger knyttet til revisorattestasjon og kontroll i tilskuddsforvaltning. For det andre håper vi at metodikken som presenteres og eksemplene som er valgt for å belyse denne kan være til hjelp for de som skal forvalte tilskuddsordninger.

På vegne av Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet og Sosial- og helsedepartementet vil vi takke arbeidsgruppen for et konstruktivt og viktig bidrag til det videre arbeidet med tilskuddsforvaltningen i departementene. Vi retter også en takk til arbeidsgruppens sekretær førstekonsulent Tone H. Sollien.

Oslo, mai 1998

Eivind Heder

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Steinar Stokke
Sosial- og helsedepartementet