Historisk arkiv

Undersøkelse om barnehager som går utover maksprisen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Asplan Viak har på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet gjennomført en undersøkelse om barnehager som har en foreldrebetaling som overstiger gjeldende maksimalpris. Undersøkelsen, som er gjennomført blant barnehager som i årsmeldingen krysset av for at de tar foreldrebetaling over maksimalpris, anslår at dette kun gjelder 50-60 barnehager på landsbasis.

Asplan Viak har på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet gjennomført en undersøkelse om barnehager som har en foreldrebetaling som overstiger gjeldende maksimalpris.

Undersøkelsen, som er gjennomført blant barnehager som i årsmeldingen krysset av for at de tar foreldrebetaling over maksimalpris, anslår at dette kun gjelder 50-60 barnehager på landsbasis. Alle barnehagene som har en foreldrebetaling som er høyere enn maksimalprisen er private, og de fleste finnes i større byer og kommuner.

 Undersøkelsen viser at der foreldrebetalingen ligger over maksimalpris er den i de fleste tilfellene likevel ikke veldig mye høyere enn nåværende makspris (gjennomsnittlig 14 %). Alle barnehagene har tatt beslutningen om å øke prisen i samråd med et flertall i foreldrerådet.

Les rapporten her