Historisk arkiv

Tiltak for økt inntak av sjømat blant barn og unge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og statssekretær Arvid Libak i Helse- og omsorgdepartementet lanserer i dag Fiskesprell som et landsomfattende tilbud for å øke inntak av sjømat blant barn og unge. Fiskesprell er et tiltak i regjeringens Handlingsplan for bedre kosthold i befolkningen.

- Ut fra et helsemessig synspunkt er det gunstig om forbruket av fisk øker i befolkningen. Og det er spesielt barn, ungdommer og unge voksne som bør øke inntaket av sjømat for ikke å gå glipp av helsemessige gunstige effekter, sa statssekretær Arvid Libak i Helse- og omsorgdepartementet da Fiskesprell ble lansert som tiltak som skal bidra til å bedre kostholdet i den yngre del av befolkningen.

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen lager sjømat sammen med barn i Slettebakken barnehage i Bergen. Foto: Fiskeri- og kystdepartementet
Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen lager sjømat sammen med barn i Slettebakken barnehage i Bergen. Foto: Fiskeri- og kystdepartementet

- Barnehagen er en viktig arena. I løpet av en dag inntar norske barn mellom 40 og 60 % av det totale energiinntaket i barnehagen. Fiskesprell har det siste året arbeidet ut mot barnehager i tre pilotfylker. Erfaringene har så langt har vært så positive at vi er trygg på at vi er på rett vei, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

- Vi vil nå sende en invitasjon til alle fylkeskommunene og fylkesmenn med et tilbud om å bli Fiskesprellfylke fra høsten 2008. Tilbudet vil innbefatte økonomisk tilskudd, materiell, kursmal for barnehageansatte og tilbud om kompetanseheving for kursledere i alle fylkene, sier fiskeri- og kystministeren.