Historisk arkiv

Fisketurisme i Norge - utførselskvote for fisk og fiskevarer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Faktaark: Alle som fisker i Norge har et ansvar for å bidra til at naturressursene i våre kystområder blir ivaretatt til glede for oss selv og for kommende generasjoner. Fra 1. juni 2006 er det ikke tillatt å føre ut av Norge mer enn 15 kg fisk eller fis

Faktaark: Alle som fisker i Norge har et ansvar for å bidra til at naturressursene i våre kystområder blir ivaretatt til glede for oss selv og for kommende generasjoner. Fra 1. juni 2006 er det ikke tillatt å føre ut av Norge mer enn 15 kg fisk eller fiskevarer per person. Utførselskvoten skal virke preventivt mot kvantumsorientert fisketurisme.

Fisketurisme i Norge - utførselskvote for fisk og fiskevarer

Alle som fisker i Norge har et ansvar for å bidra til at naturressursene i våre kystområder blir ivaretatt til glede for oss selv og for kommende generasjoner.

Fiskeredskap

Utenlandske statsborgere som ikke har fast bopel i Norge har lov til å drive sportsfiske med håndredskap (snøre, dorg eller stang), men de kan ikke selge fangsten.

Utførselskvote for fisk og fiskevarer

Det er ikke tillatt å føre ut av Norge mer enn 15 kg fisk eller fiskevarer per person.

  • Utførselskvoten gjelder for fangst fra sportsfiske i sjøen i norske farvann.
  • Utførselskvoten gjelder rund/sløyd fisk eller bearbeidede produkter som for eksempel fiskefilet.
  • Fisk eller fiskevarer vil ikke inngå i kvoten dersom det kan dokumenteres at varene er kjøpt fra registrert næringsdrivende.
  • Utførselskvoten skal ikke være til hinder for at man skal kunne bringe med seg én hel fisk (troféfisk) i tillegg til kvoten ut av landet.
  • Ferskvannsfisk, laks, ørret og røye omfattes ikke av utførselskvoten.
  • Utførselskvoten gjelder for alle, også norske statsborgere
  • Ved overtredelse kan den ulovlige mengde fisk beslaglegges.
  • Tollvesenet fører kontroll med at fisk ikke føres ut av landet i strid med bestemmelsen.

Utførselskvoten skal virke preventivt mot kvantumsorientert fisketurisme. Utførselskvoten er ikke en fangstkvote, men fiskerimyndighetene anmoder om at det utvises ansvarlighet i forbindelse med turistenes utøvelse av fisket.

Minstemål

Fiskerimyndighetene oppfordrer den enkelte turist til å overholde de samme minstemålsbestemmelser som gjelder for yrkesfiskere..