Historisk arkiv

Friluftsliv: Kårets Årets friluftskommune 2009

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Friluftsliv: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk kåret i dag Årets Friluftkommune 2009. Prisen er tildelt Sandefjord kommune.

Friluftsliv: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk kåret i dag Årets Friluftkommune 2009 under konferansen Forskning i Friluft. Prisen er tildelt Sandefjord kommune for sitt langsiktige arbeid med å sikre og synliggjøre kulturminner og friluftsområder for byens befolkning og besøkende.

Attraktiv friluftskommune
-Sandefjord kommune er en attraktiv kommune, både som bostedskommune og som feriekommune. Sandefjord kommune har jobbet langsiktig både med å sikre og synliggjøre kulturminner og friluftsområder for byens befolkning og besøkende. Gjennom et stort engasjement i Kulturminneåret 2009 har kommunen synliggjort kombinasjonen friluftsliv og kulturminner på en god måte. Kommunen har blant annet registrert 2 800 kulturminner som gjøres tilgjenglig for alle.

Kommunen har jobbet aktivt for å stimulere innbyggerne til å benytte lokale naturopplevelser. Blant annet har den satset på å nå ut til barn gjennom ”den fysiske skolesekken”- et tiltak i sammen ånd som ”den kulturelle skolesekken”. Juryen vil også framheve kommunens fokus på kystkultur og kyststi. Blant annet er det utarbeidet et kyststi-kart med henvisninger til kulturminner. 

En vitamin-innsprøyting for videre arbeid
-Prisen gir oss en vitamin-innsprøyting for det videre arbeidet for friluftslivets fremme, sa Bjørn Ole Gleditch, ordfører i Sandefjord kommune da han mottok prisen av landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Friluftsliv: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk delte ut prisen for Årets friluftskommune til ordfører Bjørn Ole Gleditch, Sandefjord kommune samt andrepriser til representanter fra Asker og Rauma kommuner. Fra venstre: Adm.dir. Kjell Olav Maldum, Askers ordfører Lene Conradi, Sandefjords ordfører Bjørn Ole Gleditsch, Solveig Brøste Sletta fra Rauma kommune og landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.
Friluftsliv: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk delte ut prisen for Årets friluftskommune til ordfører Bjørn Ole Gleditch, Sandefjord kommune samt andrepriser til representanter fra Asker og Rauma kommuner. Fra venstre: Adm.dir. Kjell Olav Maldum, Askers ordfører Lene Conradi, Sandefjords ordfører Bjørn Ole Gleditsch, Solveig Brøste Sletta fra Rauma kommune og landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Foto: LMD

Asker kommune, Rauma kommune og Sandefjord kommune var nominerte til prisen. Samtlige har gjennom god planlegging, tiltak og ressurser satset bevisst på friluftsliv, der kulturminner er en del av turopplevelsen. Kommunene har også aktivt stimulert sine innbyggere til å benytte lokale naturopplevelser.

Juryen besto av Øystein Dahle, styreleder i FRIFO, Janne Sollie, direktør i Direktoratet for naturforvaltning, Jan Solberg, generalsekretær i Norges Kulturvernforbund og May-Britt Nordli, direktør i KS Samfunnsutvikling.

Dette er tredje gangen FRIFO deler ut en slik pris. Forrige utdeling var i forbindelse med Friluftslivets År i 2005. Formålet med konkurransen er økt oppmerksomhet om friluftslivet generelt, og om kommunenes arbeid med friluftsliv. I årets konkurranse har det vært naturlig å fokusere spesielt på sammenhengen mellom friluftsliv og kulturminner og konkurransen Årets friluftslivskommune 2009 er FRIFOs hovedbidrag til markeringen av Kulturminneåret 2009.

Friluftsliv: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk kåret i dag Årets Friluftkommune 2009. Prisen er tildelt Sandefjord kommune for sitt langsiktige arbeid både med å sikre og synliggjøre kulturminner og friluftsområder for byens befolkning og besøkende.