Historisk arkiv

Næringsutvikling: Skal kartlegge omsetning av lokal mat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Næringsutvikling: Landbruks- og matdepartementet har i samarbeid med KSL Matmerk gitt ACNielsen Norge AS i oppdrag å utvikle et system for å måle omsetningen av matspesialiteter og lokalprodusert mat i norsk dagligvarehandel.

Næringsutvikling: Landbruks- og matdepartementet  har i samarbeid med KSL Matmerk gitt ACNielsen Norge AS i oppdrag å utvikle et system for å måle omsetningen av matspesialiteter og lokalprodusert mat i norsk dagligvarehandel.

Landbruks- og matdepartementet ønsker målinger av faktisk kjøp over tid (salgsanalyser), samt målinger av forbrukernes kunnskap til merker, holdninger og kjøpsatferd gir nøkkeltall og indikatorer som gir svar på om ønsket adferd og resultat oppnås. En løpende analyse av omsetning av produkter definert som ”matspesialiteter” basert på salgsdata vil kunne gi svar på blant annet følgende spørsmål:

   Næringsutvikling: Gangstad Edel Blå. Foto: Gangstad Gårdsmeieri
Næringsutvikling: Gangstad Edel Blå.
Foto: Gangstad Gårdsmeieri
  • Hva er totalomsetningen og salgsutviklingen av matspesialiteter?
  • Hvordan er salgsutviklingen sett i forhold til andre tilsvarende produkter som ikke er definert som matspesialiteter?
  • Hva er matspesialiteters andel av salget gjennom dagligvarehandelen, og hvordan utvikles andelen?
  • Hvilke matspesialiteter har høyest omsetning?
  • Hva er omsetningen og utviklingen til matspesialiteter i de ulike kjedene, profilhus eller enkeltkjeder?
  • Hva er prisnivå på matspesialiteter sammenlignet med øvrige produkter i kategoriene?

ACNielsen Norge AS har fått i oppdrag å vurdere muligheter og utfordringer knyttet til statusrapportering og løpende måling av omsetning av denne type produkter. ACNielsen har med bakgrunn i sine etablerte systemer for måling av salg gjennom butikk, sett på muligheten for å tilby en rapporteringsløsning.

Næringsutvikling: Landbruks- og matdepartementet har i samarbeid med KSL Matmerk gitt ACNielsen Norge AS i oppdrag å utvikle et system for å måle omsetningen av matspesialiteter og lokalprodusert mat i norsk dagligvarehandel.