Historisk arkiv

Smakens uke: Smurte tjukt på for Smakens uke

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Smakens uke: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk kjørte i gang Smakens uke i dag med å lansere en matpakkekonkurranse for ungdom. - Matpakka representerer et sunt, nærende og rimelig måltid. Den er liksom det mest arketypiske symbolet for norsk nøysomhet, sier Brekk.

Smakens uke: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk kjørte i gang Smakens uke i dag med å lansere en matpakkekonkurranse for ungdom. - Matpakka representerer et sunt, nærende og rimelig måltid. Den er liksom det mest arketypiske symbolet for norsk nøysomhet, sier Brekk.

Konkurransen er i regi av Coop Norge, som i år deltar i markeringen av Smakens uke for første gang.

- Smakens uke i butikk er nytt av året, og jeg synes det er flott at Coop velger å løfte fram matpakka i sin første markering av Smakens uke. Spesielt flott er det at dere utfordrer norske tenåringer til å lage en matpakke de kan være stolte av, sier Lars Peder Brekk.

    Smak og matglede
    Hele neste uke skal Smakens uke markeres med rekke arrangementer landet rundt. Da skal rundt 220 skoler gjennomføre et spesielt undervisningsopplegg for å lære mer om smak og matglede. 40 klasser vil få besøk av et smaksteam bestående av kokker, forskere fra Nofima eller fra Opplysningskontorene i landbruket. Neste uke skal også 18 kantiner rundt om i landet synliggjøre og bevisstgjøre sine lunsjgjester om smak, blant annet om grunnsmakene surt, salt, søtt, bittert og umami.

    Smakens uke går fra  2. - 6. november og arrangeres i samarbeid med opplysningskontorene i landbruket, Norske Kokkemesteres Landsforening, Coop Norge og det franske kultursenter. Ideen er hentet fra Frankrike. Hensikten er å øke bevisstheten rundt matglede

    Smakens uke: - Matpakka representerer et sunt, nærende og rimelig måltid, sier Brekk, som her smører matpakke sammen med administrerende direktør i Coop Norge, Svein Fanebust, under tyvstart på Smakens uke ved Coop Mega Bislett i dag. Foto: LMD
    Smakens uke: - Matpakka representerer et sunt, nærende og rimelig måltid, sier Brekk, som her smører matpakke sammen med administrerende direktør i Coop Norge, Svein Fanebust, under tyvstart på Smakens uke ved Coop Mega Bislett i dag. Foto: LMD

    Smakens uke: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk kjørte i gang Smakens uke i dag med å lansere en matpakkekonkurranse for ungdom.