Historisk arkiv

Smakens uke 2009. 2.-6. november

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet inviterer hele det norske folk til å delta i Smakens uke. Den er 2. - 6. november og arrangeres i samarbeid med opplysningskontorene i landbruket, Nofima Mat, Norske Kokkemesteres Landsforening, Coop Norge og Det Franske Kultursenter. Ideen er hentet fra Frankrike. Hensikten er å øke bevisstheten rundt matglede.

Målet er at Smakens uke skal være en årlig begivenhet for mange - over hele landet. I år arrangeres den for fjerde gang - og i år som før retter vi oppmerksomheten spesielt mot barn og unge. Nytt av året er at vi samarbeider med deler av dagligvarebransjen. Også i flere norske kantiner får brukerne føle at det er Smakens uke.

        

Smakens uke: Matpakke. Foto: Audun Aagre, melk.no 

Undervisningsopplegg og elevkonkurranse
Opplysningskontorene i landbruket og Landbruks- og matdepartementet tilbyr et eget undervisningsopplegg for 6. klassetrinn som kan benyttes under Smakens uke.

Veiledere til undervisningsopplegget (pdf):

På hver av disse skolene vil en elevgruppe på (maks) 20 elever bli trukket ut til å få besøk av profesjonelle smaksteam for å gjennomføre undervisningsopplegget "med smak på timeplanen". Teamene er satt opp med egen smakskoffert som inneholder det utstyret som trengs for å gjennomføre undervisningsopplegget. Over 200 skoler har lagt dette inn i undervisningen nå i år.

Elever i 6. og 7. klasse kan delta i kakekonkurranse
Det franske kultursenter har invitert til en kakekonkurranse blant alle Norges 6. og 7. klasser. Vinnerne blir presentert på et arrangement i Oslo onsdag 4. november.