Historisk arkiv

Åpner publikumsrestauranten i Ski-VM

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk klipper båndet sammen med fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen og åpner publikumsteltet for Ski-VM i Holmenkollen. Det skjer i morgen, torsdag 24.februar.

Ski-VM2011 logo

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk klipper båndet sammen med fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen og åpner publikumsteltet for Ski-VM i Holmenkollen. Det skjer torsdag 24. februar.

Prosjektleder Kjetil Gundersen i Ski-VM 2011 forsyner fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen og landbruks- og matminister Lars Peder Brekk av VM-menyen.
Fra presentasjonen av Ski-VM menyen. Prosjektleder Kjetil Gundersen i Ski-VM 2011 forsyner fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen og landbruks- og matminister Lars Peder Brekk av VM-menyen. Foto: Christian Ruscetta, Ski-VM 2011.

Eat Norway logo

Ikke bare kan nordmenn håpe på suksess i skiløypene rundt Holmenkollen i forbindelse med verdensmesterskapet på ski – Osl2o11. Også i restaurantteltet satser arrangøren på å gjøre seg positivt bemerket.

De to ministrene forestår i fellesskap den offisielle åpningen av publikumsrestauranten i Holmenkollen. Dette finner sted:

Tid:   Torsdag 24.2. 2011 kl. 12.30
Sted: Kollenbrølet kafé i Holmenkollen

Et eget matprosjekt skal sørge for det. Ski-VM grep raskt utfordringen landbruks- og matministeren ga dem fra åpningen av Norges stand på Grüne Woche i Berlin for et drøyt år siden. Og sammen med Fiskeri- og kystdepartementet og Innovasjon Norge har LMD bidratt med 2,3 millioner kroner til prosjektet.

– Bevisst brukt er mat et positivt virkemiddel også for å profilere VM på ski, sier Lars Peder Brekk. Han er imponert over og svært fornøyd med måten VM-arrangørene har grepet hans utfordring.

Menyen både i publikumsteltet og gjesteteltet i Holmenkollen er satt sammen av råvarer fra de ulike regionene i Norge. Mat-Norge er delt i fem regioner. Hver er representert med stedstypiske og sesongtypiske råvarer og matretter.

Sertifiserte restauranter
I tillegg til menyen på serveringsstedene på arenaen, er over 50 restauranter plukket ut som ”VM-sertifiserte” gjennom systemet ”Eat Norway”. De vil også servere matretter som speiler norsk matkultur, benytter lokale råvarer og oppskrifter. Også i kioskene på arenaen har man forsøkt å gjenspeile norsk matkultur så langt det lar seg gjøre.

– Publikum og gjester har god grunn til å glede seg til et særdeles godt, norsk måltid, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Pressen er velkommen til åpningsarrangementet. Det er Ski-VM som er ansvarlig.

Kontaktperson Landbruks- og matdepartementet:
Seniorrådgiver Gunnar Syverud tlf. 909 54 713.