Historisk arkiv

Nasjonal kulturlandskapspris 2011 til Maridalens venner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Maridalens Venner er for 2011 tildelt Norsk kulturarvs nasjonale kulturlandskapspris for sitt systematiske og målretta arbeid med utviklingen av kulturlandskapet i Maridalen.

For årets tildeling er det blant annet lagt vekt på bærekraftig skjøtsel, aktivt landbruk og moderne drift, og at det utvalgte kulturlandskapet viser sammenhengen mellom natur og bygninger.

- Maridalens venner bidrar til allmennhetens opplevelse av det levende bynære jordbrukslandskap. De bidrar til å ta vare på et åpent landskap med kulturbetinget biologisk mangfold og å ivareta viktige kulturhistoriske tradisjoner og elementer i landskapet.  De gamle kulturmarkene utgjør en viktig kulturhistorisk dokumentasjon og en kulturarv som er like viktig å bevare som gamle bygninger, sa statssekretær Ola T. Heggem ved utdelingen av nasjonal kulturlandskapspis 2011 i Maridalen torsdag 24. august.

Nasjonal kulturlandskapspris
Den nasjonale kulturlandskapsprisen deles ut i samarbeid mellom Stiftelsen Norsk Kulturarv og Landbruks- og matdepartementet som også samarbeider om arrangementet knyttet til selve overrekkelsen. Prisen er på 50.000 kroner sammen med et grafisk trykk av kunstneren Hans Normann Dahl. Det er i 2011 femte gang den nasjonale kulturlandskapsprisen deles ut.

Tidligere prisvinnere er:

2010   Vegaøyans Venner, Vega, Nordland
2009 Nordherads-prosjektet, Vågå kommune, Oppland
2008 Herad Bygdelag, Jondal kommune, Hordaland
2007 Hjartdal kommune og ordførar Olav Thon, Telemark
 

Fra utdeling av Nasjonal kulturlandskapspris 2011, fra venstre:  Statssekretær i Landbruks- go matdepartementet Ola T. Heggem, Inger-Lise Skarstein fra  Norsk Kulturarv og Tor Øystein Olsen, leder i Maridalens Venner
Fra utdeling av Nasjonal kulturlandskapspris 2011, fra venstre: Statssekretær i Landbruks- og matdepartementet Ola T. Heggem, Inger-Lise Skarstein fra Norsk Kulturarv og Tor Øystein Olsen, leder i Maridalens Venner (Foto: Simen Bjørgen)