Historisk arkiv

Lunsjvandring på Måltidets hus

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Forsknings- og høyre utdanningsminister Tora Aasland, politisk rådgiver Martin Henriksen i Fiskeri- og kystdepartementet og politisk rådgiver Ane H. Kismul i Landbruks- og matdepartementet deltok på en nyskapende lunsjvandring i Måltidets hus under arrangementet Sulten på kunnskap i Stavanger mandag 26. september 2011.

 

En del av løsningen for å møte menneskehetens utfordringer med befolkningsvekst, matmangel, klimaendringer og økt energibehov er ny kunnskap om bærekraftig utnyttelse av fornybare biologiske ressurser. Det gjennomgående og mer avgrensede temaet under de tre statsrådenes vandring var kunnskapens og forskningens rolle i utviklingen av bærekraftig produksjon av nok, trygg og sunn mat.

Under sin vandring gjennom kjøkken og forsøkshaller fikk de oppleve demonstrasjoner og smake på kunnskapsintensiv mat. En forsmak av den kunnskapsbaserte bioøkonomien.

Sofieprisvinner Tristram Stuart, politisk rådgiver i Landbruks- og matdepartementet Ane H. Kismul og politisk rådgiver i Fiskeri- og kystdepartementet Martin Henriksen

 

Sofieprisvinner Tristram Stuart, politisk rådgiver i Landbruks- og matdepartementet Ane H. Kismul og politisk rådgiver i Fiskeri- og kystdepartementet Martin Henriksen (Foto: Silje Marie Hatlestad)