Historisk arkiv

Sulten på kunnskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Verdens befolkning vil utgjøre over 9 milliarder mennesker i 2050. Behovet for mat vil være 70 prosent høyere enn i dag. I forbindelse med Vitenskapsåret 2011 inviterer tre statsråder til en kunnskapsdag om forskningens rolle i å produsere og utvikle mat.

Politisk rådgiver Ane H. Kismul deltar fra Landbruks- og matdepartementet på vegne av landbrus- og matminister Lars Peder Brekk.

Sted: Stavanger (Oljedirektoratets auditorium/Måltidets hus)
Tid: i dag 26. september 2011, Kl. 09.00 – 15.30

Følg foredragene og Kismuls innlegg direkte på Nett-TV:

Vitenskapsåret logo 

Befolkningsvekst, matmangel, klimaendringer og økt energibehov truer menneskehetens sosiale, kulturelle og økonomiske utvikling. Ny kunnskap om bærekraftig utnyttelse av fornybare biologiske ressurser (bioøkonomien) blir trukket frem som en del av løsningen. Politisk rådgiver Ane H. Kismul, politisk rådgiver i fiskeri- og kystminister Martin Henriksen og forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland inviterer til en kunnskapsdag om forskningens rolle i utviklingen av bærekraftig produksjon av nok, trygg og sunn mat.

Dagen avsluttes av Sofieprisvinner Tristram Stuart – mannen som vier sitt liv til matavfall. Nytenkende, provoserende, energisk, morsom og tankevekkende er ord som beskriver hans innsats for å få oss til å kaste mindre mat.