Historisk arkiv

Startskudd for ny forskningsmelding

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

I forbindelse med Vitenskapsåret 2011 inviterte landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i samarbeid med fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen og forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland til arrangementet ”Sulten på kunnskap”.

Vitenskapsåret logo

I forbindelse med Vitenskapsåret 2011 inviterte landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i samarbeid med fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen og forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland til arrangementet ”Sulten på kunnskap”. I dag ble publikasjonen som oppsummerer Vitenskapsåret  og danner startskuddet for arbeidet med den nye Forskningsmeldingen lagt frem.

I forbindelse med Vitenskapsåret 2011 ønsket Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk å se på de utfordringene vi står ovenfor når det gjelder befolkningsvekst,  matmangel, klimaendringer og økt energibehov. Tema for arrangementet ”Sulten på kunnskap” i Stavanger den 26. september var forskningens rolle i utviklingen av bærekraftig produksjon av nok, trygg og sunn mat. Ny kunnskap om bærekraftig utnyttelse av fornybare biologiske ressurser (bioøkonomien) ble trukket frem som en del av løsningen.

Arrangementene  i forbindelse med Vitenskapsåret var første etappe på arbeidet fram mot ny forskningsmelding i 2013. I dag la forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland frem rapporten som oppsumerer Vitenskapsåret 2011. Publikasjonen ble presentert på ”Lerchendalkonferansen” i Trondheim som er det 33. og aller siste arrangementet i Vitenskapsåret.