Historisk arkiv

Samvirke viktig for norske matspesialiteter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Samvirke og regionale produsentsammenslutninger kan bidra til å øke omsetningen for norske matspesialiteter, sier statssekretær Harald Oskar Buttedahl.

Samvirke og regionale produsentsammenslutninger kan bidra til å øke omsetningen for norske matspesialiteter, sier statssekretær Harald Oskar Buttedahl. Buttedahl åpnet i dag den 11. årgangen av landbruksmessen Markens Grøde i Østfold.

Regionale produsentsammenslutninger viktige for norske matspesialiteter
-Det er et stort potensial for større omsetning av norske matspesialiteter, og interessen for slike varer er økende hos norske forbrukere. Regionale produsentsammenslutninger, som for eksempel Hallingkost, Lofotmat og Rørosmat, viser at små produsenter blir sterke når de går sammen, sier statssekretær Harald Oskar Buttedahl.

Samvirke sikrer omsetning
-FN har utpekt 2012 til det internasjonale samvirkeåret, og begrunner dette med at samvirkeformen er avgjørende for økonomisk og sosial utvikling over hele verden. Her i Norge har regjeringen fastsatt i sin politiske plattform at samvirkets rolle som markedsregulator og avtaker av norske råvarer fra hele landet skal sikres. Gjennom organisering i samvirke kan produsenter også oppnå nødvendig markedsmakt. Jeg mener derfor det er helt nødvendig at norske bønder slutter opp om landbrukssamvirket, sier Buttedahl.

Om Markens Grøde
Landbruksmessen Markens Grøde arrangeres i år for 11. gang i Rakkestad i Indre Østfold og går over fredag til søndag. Messa tilbyr aktiviteter, underholdning og opplevelser knyttet til mat, kultur og landbruk. Sist gang messen ble arrangert i 2010 var det over 14.000 besøkende. Målgruppen er barnefamilier, den aktive bonden, næringslivet og offentlig forvaltning.