Historisk arkiv

Vedum diskuterer matsikkerhet i India

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er i India der han blant annet skal holde foredrag om matsikkerhet og klimasmart landbruk. Det er lagt opp til politiske samtaler. Vedum ser også frem til å besøke utviklingsprosjekter i India som drives av Bioforsk.

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er i India der han blant annet skal holde foredrag om matsikkerhet og klimasmart landbruk. Det er lagt opp til politiske samtaler. Vedum ser også frem til å besøke utviklingsprosjekter i India som drives av Bioforsk. 

- Vi har store globale utfordringer. Skal vi møte en utvikling med økende befolkning, klimaendringer og kamp om jordbruksareal, må hvert land så langt det er mulig utnytte sine ressurser for matproduksjon. Alle land har ansvar for å produsere mat til egen befolkning. Vi ser i dag at ustabile og uforutsigbare klimatiske forhold setter verdens matproduksjon på en sterk prøve. Ikke minst ser vi det i USA der betydelige avlinger er ødelagt av tørke. Også store matprodusenter som India og Russland er hardt rammet. Mangel på mat  rammer først og fremst de fattige landene som må betale rekordhøye priser for føden. Det skal ikke bare være nok mat, men folk skal også ha råd til å kjøpe den, sier Slagsvold Vedum.

Bioforsk
Statsråden er utgangspunktet invitert av Bioforsk til India for å markere oppstarten av nye samarbeidsprosjekter mellom Bioforsk og indiske institutter om vannforvaltning og et mer klmasmart landbruk.

- Bioforsk har allerede operert i India i flere år, og har også prosjekter i andre asiatiske land. Bioforsk har klart å markere seg internasjonalt innen landbruksforskning på disse områdene, sier Trygve Slagsvold Vedum. 

Bioforsk er organisert under Landbruks- og matdepartementet (LMD) og er et forskningsinstitutt med spisskompetanse på et høyt internasjonalt nivå innen landbruk, matproduksjon, plantehelse, miljø og ressursforvaltning. Bioforsk har også fokus på forskningsbasert innovasjon og verdiskaping. Bærekraftig ressursbruk er et grunnleggende premiss. Bioforsk har sju forskningssentre med omlag 450 ansatte og avdelinger over hele landet.    

Kontaktperson for landbruks- og matministeren: Kommunikasjonssjef Ottar Løvik, mob.: 481 40 477. 

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum på Nes i Akershus

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) reiser i morgen til India der han blant annet skal holde foredrag om matsikkerhet og klimasmart landbruk. (Foto: Landbruks- og matdepartementet)