Historisk arkiv

Vil tilby en totalopplevelse av Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Tema for dagens dialogseminar i Berlin har vært regional utvikling i skjæringspunktet mellom samferdsel, mat og reiseliv. - Jeg er overbevist om at samhandling er det viktigste virkemiddelet for å utløse helhetlige reiselivsopplevelser, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Tema for dagens dialogseminar i Berlin har vært regional utvikling i skjæringspunktet mellom samferdsel, mat og reiseliv. - Jeg er overbevist om at samhandling er det viktigste virkemiddelet for å utløse helhetlige reiselivsopplevelser, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Statsrådene Lars Peder Brekk, Magnhild Meltveit Kleppa, Lisbeth Berg-Hansen har i fellesskap invitert en bredt sammensatt næringslivsdelegasjon til Berlin i tilknytning til åpningen av mat- og reiselivsmessen Grüne Woche. Næringsdelegasjonen møtte statsrådene i dag til et dialogseminar i Den norske ambassaden, for å drøfte hvordan man i fellesskap kan gjøre Norge til et enda bedre reisemål. Siktemålet er å forsøke å se et stykke inn i framtida for å finne fram til hvilke grep som bør tas nå for å sikre og styrke posisjon til Norge som en attraktiv reiselivsdestinasjon det neste tiåret.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen og Samferdselsministerene Magnhild Melveit Kleppa på dagens dialogkonferanse i Berlin.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen og Samferdselsministerene Magnhild Melveit Kleppa på dagens dialogseminar i Berlin. (Foto: Christian T. Jørgensen / EUP-Berlin.com)

Resultatene fra drøftingene på dialogseminaret ble presentert i ettermiddag på en pressekonferanse i Den norske ambassaden i Berlin.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og Ivar H. Kristensen, Nordisk innovasjon på dagens dialogkonferanse i Berlin.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og Ivar H. Kristensen, Nordisk innovasjon på dagens dialogseminar i Berlin. (Foto: Christian T. Jørgensen / EUP-Berlin.com)

Representerer mange arbeidsplasser
- Jeg mener målet må være å gi de reisende en totalopplevelse av Norge, der reisen i seg selv, reisemålene, attraksjonene og maten spiller på lag. Reiselivsnæringen er viktig for verdiskapingen i Norge, ikke minst fordi den representerer mange arbeidsplasser spredt over hele landet, sa Brekk i sin kommentar til oppsummeringen fra dagens møte.

- Jeg  er overbevist om at samhandling er det viktigste virkemiddelet for å utløse helhetlige reiselivsopplevelser. Det er gjennom samarbeid mellom private aktører, ulike sektorer og myndigheter om felles mål og tiltak vi kan oppnå regional utvikling, verdiskaping i bygdene og økt lønnsomhet for aktørene, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Ivar H. Kristensen, Nordisk innovasjon presenterte 8 gjestebud som en oppsumering fra dagens dialogkonferanse i Berlin.

Ivar H. Kristensen, Nordisk innovasjon presenterte 8 gjestebud som en oppsumering fra dagens dialogseminar i Berlin. (Foto: Christian T. Jørgensen / EUP-Berlin.com)

På pressekonferansen presenterte også direktør Per Arne Tuftin i Innovasjon Norge nye tall for hvordan turismen utvikler seg fra Tyskland til Norge. Administrerende direktør i De historiske hotell og spisesteder, Nils Henrik Geitle presenterte et nytt, omfattende lokalmatprosjekt som kjeden har innledet i samarbeid med Tine.

Presseansvarlige i Landbruks- og matdepartementet:
Ottar Løvik, kommunikasjonssjef
Tlf. +47 22 24 91 05, Mob. +47 48 14 04 77
E-mail:   ottar.lovik@lmd.dep.no

Heidi Eriksen Riise, seniorrådgiver
Tlf. +47 22 24 93 10, Mob. +47 97 51 72 27
E-mail:   heidi-eriksen.riise@lmd.dep.no