Historisk arkiv

Haaheim gaard er vinner av BU-prisen 2011

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk overrakte i dag den nasjonale Bygdeutviklingsprisen 2011 til Haaheim gaard under en pressekonferanse i Den norske ambassaden i Berlin. - … er en verdig vinner og et eksempel på vellykket næringsutvikling med basis i landbruket, sier Brekk.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk overrakte i dag den nasjonale Bygdeutviklingsprisen 2011 til Haaheim gaard under en pressekonferanse i Den norske ambassaden i Berlin. - Haaheim gaard er en verdig vinner og et eksempel på vellykket næringsutvikling med basis i landbruket, sier Brekk.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk delte ut en sjekk på 200.000 kroner til vinneren av BU-prisen 2011, Torstein Hatlevik innehaver av Haaheim Gaard på dagens pressekonferanse i Berlin.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk delte ut en sjekk på 200.000 kroner til vinneren av BU-prisen 2011, Torstein Hatlevik innehaver av Haaheim Gaard på dagens pressekonferanse i Berlin. (Foto: Christian T. Jørgensen / EUP-Berlin.com)

Det har i 2011 vært tre nominerte til den nasjonale Bygdeutviklingsprisen (BU-prisen):

  • Toten eggpakkeri fra Eina i Oppland
  • Aarholttunet gjestegård og leirskole i Stokke i Vestfold
  • Haaheim gaard i Hordaland

- De tre nominerte til den nasjonale Bygdeutviklingsprisen gir en smakebit på bedriftsmangfoldet innenfor landbruksbasert næringsutvikling, og er hver på sin måte tre spennende bedrifter. Selv om det bare kan kåres en vinner av den nasjonale bygdeutviklingsprisen, vil jeg understreke at dere alle er vinnere i å utvikle en bedrift dere med rette kan være stolte av, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Brekk delte i dag ut den nasjonale BU-prisen på kroner 200 000,- til Haaheim gaard under en pressekonferanse i tilknytning til Norges deltakelse på Grüne Woche i Berlin. De tre nominerte er alle invitert med til Berlin.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og de 3 nominerte til BU-prisen 2011 under prisutdelingen på dagens pressekonferanse i Berlin.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og de 3 nominerte til BU-prisen 2011 under prisutdelingen på dagens pressekonferanse i Berlin. (Foto: Christian T. Jørgensen / EUP-Berlin.com)

75 kandidater
Kandidatene til den nasjonale BU-prisen  vurderes etter lønnsomhet, sysselsetting (særlig for kvinner og unge), sosial og miljømessig bærekraft og nyskaping eller originalitet. Det kåres en vinner i hvert fylke av en fylkesjury. Hver prisvinner mottar 50 000 kroner som deles ut av fylkeskontorene til Innovasjon Norge. Av fylkesvinnerne nominerer Innovasjon Norge 3 kandidater. Totalt var det i 2011 rundt 75 kandidater til prisen.

Haaheim Gaard

 


 
Haaheim gaard

Haaheim Gaard (Alle foto: Paul S. Amundsen)