Historisk arkiv

Tiltakspakken sikrer grønne arbeidsplasser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Det er nå tildelt 400 millioner kroner til å gjøre 650 offentlige bygg over hele landet mer energieffektive. Bevilgningen er en del av regjeringens tiltakspakke.

Det er nå tildelt 400 millioner kroner til å gjøre 650 offentlige bygg over hele landet mer energieffektive.  Bevilgningen, som er en del av regjeringens tiltakspakke, utnytter den økonomiske situasjonen ved å benytte ledig arbeidskraft til å rehabilitere offentlige bygg.

-Denne pakka har dobbel effekt. For det første bidrar den til å bringe mennesker som har mistet jobben tilbake i arbeid. Det er viktig på kort sikt. For det andre vil investeringene bidra til å redusere energibruken på lengre sikt. Det viser at regjeringens tiltakspakke har vært målrettet og treffsikker, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

I regjeringens tiltakspakke ble det gitt 1,19 mrd kroner til å bygge ut anlegg for fornybar energiproduksjon og til energieffektivisering. Nå har Enova hatt en gjennomgang av søkerne til prosjektene, og foretatt en fordeling til energieffektiviseringsprosjekter.  Prosjektene som nå får tildelt midler vil gi en energibesparelse på anslagsvis 70GWh/år.

-Jeg vil oppfordre kommunene til å sette i gang prosjektene med en gang. Det er særlig viktig å komme raskt i gang i lys av de konjunkturene vi nå er inne i, sier Riis-Johansen

Det ble totalt søk om 5,9 milliarder kroner, og tildelt beløp varierer fra noen titusener til 20 millioner kroner per kommune. Tildelingen skjer på grunnlag av energiutbytte per støttekrone.

For mer informasjon, se Enovas pressemelding.