Historisk arkiv

Norge gir 30 millioner kroner i humanitær bistand til Georgia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Den russiske presidentens erklæring om at den militære operasjonen er avsluttet, inngir håp om at det humanitære arbeidet nå kan starte for fullt i Georgia, sier statssekretær Raymond Johansen.

Den russiske presidentens erklæring om at den militære operasjonen er avsluttet, inngir håp om at det humanitære arbeidet nå kan starte for fullt i Georgia, sier statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet.

Norge ga tirsdag 30 millioner kroner i humanitær bistand til ofrene for krigen i Georgia. Midlene vil bli brukt til å støtte blant annet Røde Kors feltsykehus i Gori-området, Flyktninghjelpens aktiviteter i regionen og UNHCRs arbeid for flyktningene i Nord-Ossetia.  

- Selv om kamphandlingene nå forhåpentligvis ser ut til å ta slutt, ser vi med uro på de menneskelige lidelsene som krigen har ført til. Folk er på flukt både nordover grensen til Russland og sørover ut fra Sør-Ossetia. Vi gjør nå det vi kan for å bidra til å hjelpe flyktningene, og for å sørge for at de skadde og sårede fra konflikten får medisinsk behandling, sier statssekretær Johansen. 

Fra norsk side forutsetter vi at president Medvedevs erklæring følges opp i praksis. Alle parter må nå sikre full tilgang til hjelpearbeidere i tråd med humanitærretten, sier Johansen.