Historisk arkiv

Brekk gratulerer Norsk kokkemester med gull

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk gratulerer Ørjan Johannessen (26) med gull i den prestisjetunge kokkekonkurransen i Bocuse d'Or i Europa i går.

Ørjan Johannessen

Ørjan Johannessen (Foto: Impuls.no)

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk gratulerer Ørjan Johannessen (26) med gull i den prestisjetunge kokkekonkurransen i Bocuse d'Or i Europa i går.

- Her har det vært en knalltøff konkurranse og derfor er dette et meget bra resultat. Nok en gang har Norge kommet øverst på pallen i en krevende internasjonal kokkekamp. Dette er også gull til norsk matkultur. Gratulerer så mye med seieren Ørjan, sier Brekk som også gratlerer Johannessens assistent Julie Ekse Jenssen (20) med innsatsen.

Ørjan Johannessen og Julie Ekse Jenssen i aksjon på kjøkkenet.

Ørjan Johannessen og Julie Ekse Jenssen i aksjon på kjøkkenet. (Foto: Steinar Svanemyr)

Stemningen sto i taket da Ørjan kunne sprette champagneflasken på seierspodiet. De tallrike tilreisende nordmennene hadde ut over hele dagen gitt sin høylytte støtte til vår mann med kjøkkenknivene, og det eksploderte fullstendig da juryformannen åpnet seierskonvolutten som om det var på en Oscarutdeling. Ørjan hadde da jobbet intenst sammen med sin assistent Julie Ekse Jenssen og coach Odd Ivar Solvold fra kl 9 i dag tidlig inntil han kunne presentere sine kreasjoner kl 14 for den meget kompetente og kritiske juryen. Eivind Hellstrøm var for øvrig blant én de 20 dommerne.

Gullvinnerne

Gullvinnerne (Foto: Steinar Svanemyr)

 
- Stor honnør til Ørjan, det var en fantastisk prestasjon han sto for, men det er samtidig utrolig artig å se at han markerer at Norge og norsk matkultur virkelig kan hevde seg på denne måten, sier matråd Steinar Svanemyr ved den norske EU-delegasjonen, som fulgte konkurransen utover hele dagen.

Jubelen sto i taket blant de norske supporterne.

Jubelen sto i taket blant de norske supporterne. (Foto: Steinar Svanemyr)

Hva er Bocuse d'Or?
Bocuse d'Or er verdens mest prestisjetunge kokkekonkurranse som går av stabelen annen hvert år i Lyon i Frankrike. Konkurransen ble etablert i 1987 av den franske kokken Paul Bocuse og er idag en viktig begivenhet for norske kokker. Norge har siden oppstart hevdet seg meget godt i denne kokkekonkurransen og hentet hjem gullet første gang med Bent Stiansen i 1993. I 2008 ble det bestemt at det skulle kjøres kvalifiseringskonkurranser til Bocuse d’Or i Lyon. Det første Bocuse d’Or Europe ble holdt i Stavanger i 2008. I 2010 var det Genève som var vertskap og i år er det altså Brussel sin tur.