Historisk arkiv

Mottok PUD for Hyme-feltet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet har i dag mottatt plan for utbygging og drift (PUD) av olje- og gassfeltet Hyme.

- Hyme er et godt eksempel på små felt med rask framdrift som knyttes til eksisterende felt. Denne typen prosjekter er viktige for å kunne utvikle og utnytte ressursene på sokkelen på en effektiv og god måte, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Operatøren Statoil antar at de utvinnbare reservene er på 24 millioner fat oljeekvivalenter, for det meste olje.  Investeringer er på om lag 4, 5 milliarder kroner.

- Den norske sokkelen blir stadig mer moden. Vi er avhengig av å utvikle også de mindre funnene på en tilfredsstillende måte. Det er derfor gledelig å registrere at vi kan oppnå god lønnsomhet i prosjekter som Hyme. Nå skal vi ta fatt på behandlingen av utbyggingsplanen, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Hyme er et oljefunn på Haltenbanken i Norskehavet, 19 km øst for Njord. Hyme ble funnet i juni 2009 og skal kobles til eksisterende infrastruktur via Njord A som har ledig prosesseringskapasitet. Oppkobling av Hyme vil i første omgang utvide Njords levetid fra 2017 til 2020.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe og konserndirektør Øystein Mikkelsen fra Statoil

Olje- og energiminister Ola Borten Moe og konserndirektør Øystein Mikkelsen fra Statoil (foto: OED).