Historisk arkiv

Stor miljøsatsing i Romania og Bulgaria

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

- EØS-midlene for Romania og Bulgaria er nå klare til bruk på mange, viktige prosjekter som skal bidra til en bærekraftig utvikling, sa statssekretær Heidi Sørensen i Miljøverndepartementet på lanseringskonferansen i Oslo i dag, 7. november.

Norge skal bidra med 1,1 milliard kroner for å skape sosial og økonomisk utvikling i de nye EØS-landene Romania og Bulgaria i perioden 2007-2009. Halvparten av midlene kanaliseres gjennom den eksisterende EØS-finansieringsordningen. Den andre halvparten blir tildelt gjennom de nye samarbeidsprogrammene mellom Norge og mottakerlandene som forvaltes av Innovasjon Norge.Statssekretær Heidi Sørensen ved lanseringen av EØS-finansieringsordningen for Bulgaria og Romania. Foto: Pierre De Brisis, UD.

Heidi Sørensen la i sitt innlegg vekt på at Norge gjennom EØS-midlene bidrar til mange miljøtiltak i de nye medlemslandene og bevaring av vår felles europeiske kulturarv.

Hun sa også at EØS-midlene opplagt vil styrke samarbeidet med Romania og Bulgaria.  - Klima, energi og bærekraftig produksjon er hovedsatsingen i de bilaterale samarbeidsprogrammene. I tillegg er bevaring av biologisk mangfold, kulturarv og utvikling av bedre geografisk informasjon og eiendomsregistre viktige områder under EØS-ordningen, sa Sørensen. 

Det arrangeres lanseringsseminar med workshops i Bucuresti 13. november og i Sofia 15. november.

For mer informasjon om EØS-midlene for Romania og Bulgaria:

Norway Grants (Innovasjon Norge)

Utenriksdepartmentets sider om EØS-midlene