Historisk arkiv

Toppmøte om utdanning i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Denne uken samles statsoverhoder, utdanningsministere og utviklingsministere, sjefer for bistandsdirektorater og representanter fra frivillige organisasjoner og privat sektor i Oslo for å få fart på arbeidet for å nå målet om at alle barn skal få gå på skole innen 2015. Pressekonferansen og paneldebatten kan følges direkte på nett-tv.

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim er vertskap for det internasjonale toppmøtet om utdanning for alle i Oslo 16. – 17. desember.

Møtet samler utdanningsministere fra fattige land og utviklingsministere fra rike land som sammen skal se på løsninger for å nå FNs tusenårsmål om utdanning for alle barn. 

I forbindelse med åpningsseremonien, blir det en pressekonferanse med HM dronning Rania av Jordan, statsminister Jens Stoltenberg, Senegals president Abdoulaye Wade og Unesco-sjef Koïchiro Matsuura.

Verden mangler 18 millioner lærere
Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell skal lede disjusjonen om hvordan verden skal klare å rekruttere nok lærere. Hovedutfordringene som det skal svare på er hvordan vi skal sette inn massive tiltak for å rekruttere og utdanne lærere og øke deres status, slik at FN-målet om utdanning for alle kan nås innen 2015.

Solhjell og Solheim vil også møte igjen de norske elevene de møtte på Madagaskar, som kommer for å utfordre verdens ledere på hva de mener er en god skole og en god lærer.  

Det blir også en paneldebatt om hvordan utdanning kan føre til forandring, spesielt i fattige land. Her vil blant annet Solheim delta, sammen med Unicefs nestleder Hilde Frafjord Johnson, Unescos nestleder Nicholas Burnett, Sør-Afrikas utdanningsminister Naledi Pandor og den bestselgende forfatteren Greg Mortenson.

UNESCO: A “sense of urgency” underscores Eighth High Level Group meeting on Education For All

 

Direkte på nett-tv
Både pressekonferansen og paneldebatten sendes direkte på nett-tv.

Se pressekonferansen med dronning Rania og Stoltenberg kl. 15 her.

Se paneldebatten med Solheim og Frafjord Johnson kl. 17.30 her.

Les mer om EFA (Education for all) på NORADs hjemmesider

Les programmet på http://www.efaoslo2008.com/