Historisk arkiv

Mat: "Müslibar" fra Mesterbakeren ble "Årets Grovis"

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Müslibar fra Mesterbakeren ble kåret til ”Årets Grovis 2009” like før helga. Det er fjerde gang Landbruks- og matdepartementet får kåret et bakverk som er ”grovere enn forventet”.

Mat: Müslibar fra Mesterbakeren ble kåret til ”Årets Grovis 2009” like før helga. Det er fjerde gang Landbruks- og matdepartementet får kåret et bakverk som er ”grovere enn forventet”.

”Årets grovis 2009 ”ble kåret under verdens brøddag på Youngstorget 16. Oktober, og i år var det ”Müslibar” fra Mesterbakeren som ble kåret til vinner. Landbruks- og matdepartementet står bak ”Årets grovis” som deles ut til en bakevare som inneholder mer sammalt mel og hele korn enn det som vi vanligvis finner i tilsvarende produkter. I år var temaet desserter eller dessertkaker.

    Mat: Müslibar fra Mesterbakeren ble kåret til ”Årets Grovis 2009”. Foto: LMD
Mat: Müslibar fra Mesterbakeren ble kåret til ”Årets Grovis 2009”. Foto: LMD

Kandidatene i konkurransen var veldig ulike, så juryen hadde en krevende jobb. Juryen la vekt på at vinneren smakte godt og samtidig hadde en utradisjonell og praktisk form. ”Müslibar” inneholder en egenkomponert musliblanding bestående av blant annet nøtter, rosiner, gresskarkjerner og havreflak. Dette er bakt inn i en hvetedeig med sammalt mel og toppet med brunt sukker og sesamfrø.

Allsidig
- Årets grovis 2009 kan serveres på ulike måter både som en hverdagsdessert uten pålegg eller sammen med gode oster og portvin som avslutning på et festmåltid, påpekte jurylederen, departementsråd Olav Ulleren i Landbruks- og matdepartementet, under utdelingen av prisen.

Juryen under året kåring, fra venstre: Redaktør Cecilie Louise Berg i Maison Mat & Vin, departementsråd Olav Ulleren i Landbruks- og matdepartementet, daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn og Mats Erland Jensen fra Konditorlandslaget. Foto: LMD.
Juryen under året kåring, fra venstre: Redaktør Cecilie Louise Berg i Maison Mat & Vin, departementsråd Olav Ulleren i Landbruks- og matdepartementet, daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn og Mats Erland Jensen fra Konditorlandslaget. Foto: LMD.

Mat: Müslibar fra Mesterbakeren ble kåret til ”Årets Grovis 2009”.