Historisk arkiv

Kårer "Årets grovis"

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Verdens brøddag feires 16. oktober. I Oslo inviterer bakere, møllere og kornbønder til Norges største brødtorg på Youngstorget fra kl 12.00 - 16.00. Her skal også Norges beste brød og "Årets grovis" kåres.

Verdens brøddag feires 16. oktober. I Oslo inviterer bakere, møllere og kornbønder til Norges største brødtorg på Youngstorget fra kl 12.00 - 16.00. På brødtorget kan du oppleve mangfoldet av brød og korn, møte bonden, mølleren og byens bakere, smake på et utall gode og nybakte brød, nyte påsmurte brødskiver til lunsj og kjøpe med deg ferske brød hjem. I tillegg kåres Norges beste brød og "Årets grovis".

Landbruks- og matdepartementet (LMD) vil også i 2010 stimulere til at bakere og konditorer utvikler produkter med mer grovt mel, kli og hele korn enn det som er vanlig i handelen i dag. Under overskriften ”grovere enn forventet” og med et ønske om at sunne matvarer selvfølgelig skal ha en ypperlig smak, har departementet oppfordret til fantasifull produktutvikling innenfor kategorien småbakst og håndmat som kan spises som det er eller være påsmurt. Det er ikke satt et absolutt krav til hvor grovt produktet bør være, men produktet må bestå av mer sammalt mel, kli og/eller korn enn andre lignende produkter.  

     Grovt formbrød
Verdens brøddag feires 16. oktober. Foto: Opplysningskontoret for brød og korn / Studio Dreyer Hensley

Vinneren av "Årets grovis" kåres under verdens brøddag  på Youngstorget i Oslo lørdag 16. oktober kl.1600. Det vanker Diplom og hederlig omtale til vinneren.

Kontakter:
For informasjon om konkurransen og levering av bidrag kontakt:

  • Anders Vangen i Baker- og Konditorbransjens Landsforening,
    e-post: av@nhomd.no, tlf: 23 08 87 14 eller
  • Tone Holthe Svensen i Landbruks- og matdepartementet,
    e-post: Tone-Holthe.Svensen@lmd.dep, tlf.: 22 24 94 15.