Historisk arkiv

Årets grovis

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

”Årets grovis” pris gikk i år til Kolonihagen bakeri for sitt produkt Rotspelt rundstykker. Prisen ble delt ut i tilknytning til markeringen av Verdens brøddag 16. oktober.

”Årets grovis” pris gikk i år til Kolonihagen bakeri for sitt produkt Rotspelt rundstykker. Prisen ble delt ut i tilknytning til markeringen av Verdens brøddag 16. oktober.

Juryens begrunnelse var: Dette produktet er både velsmakende, ser fristende ut, kan brukes til mye og Vil være et godt alternativ til søte boller. Pålegg er ikke nødvendig.

Rotspeltrundstykkene tilfredstiller kriteriet om å være grovere enn forventet, og inneholder både speltmel og gulrøtter.

Juryens leder politisk rådgiver fra landbruks og matdepartementet, Ane Hansdatter Kismul var ekstra tilfreds med at produktet er bakt med økologisk mel.

For femte år på rad samarbeider Landbruks og matdepartemenetet, Bakerbransjen, Nofima og Opplysningskontoret for brød og korn om arrangementet. Youngstorget var  omgjort til Norges største brødtorg.

    

 

Årets grovis 2010 - Rotspelt rundstykker fra Kolonihagen
Årets grovis 2010 - Rotspelt rundstykker fra Kolonihagen. Foto: Tore Røyneland

I anledning verden matvaredag, 16 oktober, ønsker norsk bakerbransje å vise hvilke  mangfold av norske brødvarer som er på markedet. Alt salg av brød og drikke under arrangementet gikk til Redd barna.

Norges beste brød ble i år Steinsoppbrød fra Åpent bakeri. Av andre nyheter kan nevnes den velsmakende havretoddyen som bestod av havre, eplejuce og krydder,