Historisk arkiv

Mat: Ny mulighet for å bli ”Årets grovis”

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Bakere og konditorer landet rundt bør nå legge seg i selen for å motta utmerkelsen ”Årets grovis”. Det er bare snakk om å lage en dessert eller dessertkake som smaker godt og samtidig er ”grovere enn forventet”.

Mat: Bakere og konditorer landet rundt bør nå legge seg i selen for å  motta utmerkelsen ”Årets grovis”. Det er bare snakk om å lage en dessert eller dessertkake som smaker godt og samtidig er ”grovere enn forventet”.

Les om tildligere vinnere:

Grovere enn forventet
Landbruks- og matdepartementet (LMD) vil også i 2009 stimulere til at bakere og konditorer utvikler produkter  med mer grovt mel, kli og hele korn enn det som er vanlig i handelen i dag. Under overskriften ”grovere enn forventet” og med klart ønske om at sunnere matvarer selvfølgelig skal ha en ypperlig smak, oppfordrer departementet til fantasifull produktutvikling innenfor kategorien desserter og dessertkaker.

Det settes ikke et absolutt krav til hvor grov dessertkaken bør være, men produktet må bestå av mer sammalt mel, kli og/eller korn enn andre lignende desserter/dessertkaker.

Juryen
Juryen vil trenge informasjon om på hvilken måte produktet er grovere enn forventet, gjerne med oppskrift. Frist for påmelding til LMD er onsdag 14 oktober.

Kandidater til Årets grovis må leveres på Youngtorget i Oslo fredag 16 oktober før kl 12. Eventuelle fryste produkter bør være klar for prøvesmaking av juryen kl 14. Vinneren kåres under arrangementet Norges største brødtorg på Youngstorget i Oslo på ”Verdens brøddag”  fredag 16. oktober kl.1600. Det vanker Diplom og hederlig omtale til vinneren.

Kontakter
For informasjon om konkurransen og levering av bidrag kontakt:
Stine Sem e-post: Stine.Sem@lmd.dep.no, tlf.: 22 24 91 19, eller
Tone Holthe Svensen e-post: Tone-Holthe.Svensen@lmd.dep, tlf.: 22 24 94 15, i Landbruks- og matdepartementet.

Mat: Bakere og konditorer landet rundt bør nå legge seg i selen for å  motta utmerkelsen ”Årets grovis”.