Historisk arkiv

Smakens uke er i gang

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Smakens uke: Landbruks- og matdepartementet inviterer hele det norske folk til å delta i Smakens uke. Den starter opp i dag og går frem til 6. november. Hensikten er å øke bevisstheten rundt matglede og matkvalitet.

Smakens uke: Landbruks- og matdepartementet inviterer hele det norske folk til å delta i Smakens uke. Den starter opp i dag og går frem til  6. november. Hensikten er å øke bevisstheten rundt matglede og matkvalitet.

Smakens uke arrangeres i samarbeid med opplysningskontorene i landbruket, Norske Kokkemesteres Landsforening, Coop Norge og det franske kultursenter. Ideen er hentet fra Frankrike.

Smakens uke markeres med en rekke arrangementer landet rundt. Da skal rundt 220 skoler gjennomføre et spesielt undervisningsopplegg for å lære mer om smak og matglede. 40 klasser får besøk av et smaksteam bestående av kokker, forskere fra Nofima eller fra Opplysningskontorene i landbruket. Denne uken skal også 18 kantiner rundt om i landet synliggjøre og bevisstgjøre sine lunsjgjester om smak, blant annet om grunnsmakene surt, salt, søtt, bittert og umami.

I tillegg er alle landets tenåringer invitert til å delt i en matpakkekonkurranse i regi av Coop Norge.

   
Smakens uke: Landbruks- og matdepartementet inviterer hele det norske folk til å delta i Smakens uke. Karamell-iskake med sprø havreflak se oppskrift.
Foto: Tom Haga

Smakens uke: Landbruks- og matdepartementet inviterer hele det norske folk til å delta i Smakens uke