Historisk arkiv

Mat: Si meg hva du spiser…….

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: I sommer skal det jaktes på gode spisesteder langs veien, og på nye norske matskatter. - Det burde kanskje være slik at når turistene forteller hva de spiser så kan vi fortelle hvor de er, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp).

Mat: I sommer skal det jaktes på gode spisesteder langs veien, og på nye norske matskatter. Hensikten er at publikum skal få et større mangfold og smaken på de ulike regionenes stedegne mattradisjoner.Mat: Det norske måltid logo - Det burde kanskje være slik at når turistene forteller hva de spiser så kan vi fortelle hvor de er, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp).    

Statsråd Lars Peder Brekk åpnet i dag, 11 mai, sommerens to store, landsdekkende matkonkurranser: Ganefart og Det Norske Måltid.

Ved å ringe 400 38 830 kan du nominere ditt yndlingsspisested utenfor de fem store byene. 

Serveres det god mat av norske råvarer, er servicen upåklagelig  og det er et  sted som gir deg en god matopplevelse, ja så kan det bli regionvinner og senere nasjonalvinner. Det gir ekstra score dersom  spisestedet også ser betydningen av å løfte frem andre mat- og reiselivsaktører i lokalmiljøet.

Mat: Ganefart logoÅrets godbit
I løpet av sommeren skal det letes med lys og lykte etter årets produkt, årets råvare fra sjø og årets råvare fra land.  ”Årets godbit” skal også kåres,  det nye produktet som har et ekstra stort potensial for å lykkes i markedet. Produktet skal ha en klar regional forankring. Alle leverandører og produsenter kan melde på sin ”kandidat”.

Øke bevisstheten om  norsk mat
Begge konkurransene er ledd i arbeidet med å finne frem til,  og synliggjøre norsk mat, både i tradisjonell form og i nye kombinasjoner.

- Vi har verdens beste kokker og produkter av ypperste klasse. Konkurransene skal også bidra til å øke bevisstheten om  norsk mat og matkultur,  enten det dreier seg om forbrukere, produsenter eller aktører knyttet til mat- og reiselivsnæringen, sier Lars Peder Brekk.

Mat: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen åpnet i dag sommerens to store, landsdekkende matkonkurranser: Ganefart og Det Norske Måltid. Foto: Unn Karin Olsen.

Mat: I sommer skal det jaktes på gode spisesteder langs veien, og på nye norske matskatter.