Historisk arkiv

145 påmeldte spisesteder i Ganefart

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Til nå har hele 145 spisesteder meldt seg på Ganefart. Det er 50 flere enn på samme tid i 2008. Oppland har så langt flest påmeldte spisesteder i konkurransen om å kåre Norges beste spisested langs veiene.

Venter fortsatt på Agderfylkene
173 spisesteder var påmeldt i Ganefart i 2008. Oppland og Buskerud fylke hadde flest med 33 og 26 påmeldte. Så langt har Oppland også i år flest påmeldte, med hele 19 spisesteder. Nordland og Buskerud følger etter, med 14 påmeldte. I motsatt ende er Oslo med ingen påmeldte, Aust- Agder med ingen påmeldte og Vest- Agder som nå har fått med seg fire spisesteder i konkurransen.

En reise verdt
Landbruks- og matdepartementet og Norges Bygdekvinnelag ber om hjelp fra publikum til å finne beste serveringssted langs norske veier. Tips om et serveringssted du er fornøyd med, og du kan vinne et gavekort på to måltider.

    
Ganefart logo

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk oppfordrer folk til å engasjere seg i Ganefart ved å tipse om de gode serveringsstedene som er en reise verdt i seg selv.

- Ganefart er en konkurranse som er med på å gjøre Norge til et bedre reisemål. I Norge har vi lange tradisjoner, gode råvarer og maten har gjerne sin helt spesielle historie. Serveringsstedene langs norske veier er en god mulighet til å vise fram noe av det vi er så stolte av, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Til nå har hele 145 spisesteder meldt seg på Ganefart. Det er 50 flere enn på samme tid i 2008.