Historisk arkiv

Ny digital agenda for Europa – og for Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

EU har nettopp lansert sin IKT-strategi for de neste ti årene, kalt European Digital Agenda. Målet er å få Europa ut av den økonomiske krisen.Temaene i European Digital Agenda er viktige i norsk IKT-politikk og en del av den norske digitale dagsorden, skriver fornyingsminister Rigmor Aaserud.

Temaene i European Digital Agenda er viktige i norsk IKT-politikk og en del av den norske digitale dagsorden. Parallelt med at vi gjennom vårt samarbeid med EU skal gjøre vår del for å følge opp European Digital Agenda, vil vi selvfølgelig fortsette arbeidet med våre satsninger: Viderebruk av offentlige data, utvikling av elektroniske offentlige tjenester, IKT-samordning i kommunene, rammebetingelser for digitalt innhold, bredbånd samt IKT og klima, skriver fornyingsminister Rigmor Aasrud i Computerworld 4. juni 2010.

Europa har store økonomiske utfordringer. I mange land faller de offentlige inntektene på grunn av den vedvarende finanskrisen, samtidig som utgiftene øker. Klimakrisen er også langt fra over. For å opprettholde velferdsnivået og legge grunnlag for bærekraftig vekst, må europeere jobbe smartere og mer effektivt. Selv om Norge er i en annen økonomisk situasjon, må vi møte mange av de samme utfordringene.

European Digital Agenda (EDA) - skal være et av EUs fremste virkemiddeler for å løse problemene. EU slår fast at IKT er en sentral driver for økonomisk vekst og jobbskaping. IKT bidrar til hele 50 prosent av produktivitetsøkningen, samtidig som IKT er en viktig kilde til innovasjon og nye forretningsmuligheter. Jeg vil si at IKT er nøkkelen til et Europa i bærekraftig vekst.

Les hele innlegget til fornyingsministeren på nettsidene til Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.